Basketbol

Banvit final peşinde

30 Mart 2017 Perşembe 12:20 - Son Güncelleme 30 Mart 2017 Perşembe 12:22

Bu yıl ilk kez düzenlenen FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final'e kalarak önemli bir başarıya imza atan Türk temsilcisi Banvit Basketbol Takımı'nı zorlu rakipler bekliyor.

Almanya temsilcisi MHP Riesen'i iki maç sonunda son saniye basketiyle deviren Banvit, Avrupa arenasında üçüncü kez son 4 takım arasına kalarak önemli bir başarıya imza attı.

İlk kez 2004- 2005 sezonunda FIBA EuroCup Challenge'da yarı finale yükselen Balıkesir temsilcisi, 2015-16 sezonunda ise FIBA Avrupa Kupası'nda aynı başarıyı tekrarladı.

Bu sezon tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Banvit, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde son iki takım arasına girerek Avrupa'da da bir ilki gerçekleştirmek için çabalayacak.

- Zorlu rakipler

Banvit'in Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri arasında İtalya'dan Umana Reyer, İspanya'dan Iberostar Tenerife, Fransa'dan Monaco yer alıyor.

Çeyrek finalde İzmir temsilcisi Pınar Karşıyaka'yı eleyerek adını Dörtlü Final'e yazdıran Umana Reyer, ülkesinin köklü takımları arasında bulunuyor.

1872 yılında kurulan İtalya temsilcisi, 1942 ve 1943 yıllarında lig şampiyonluğuna ulaşırken, Avrupa arenasındaki en önemli başarısını ise 1981 yılındaki Koraç Kupası'nda finale yükselerek gerçekleştirdi. Takımın önemli oyuncuları arasında uzun forvetler Kanadalı Melvin Ejim ve Hırvat Hrvoje Peric yer alıyor.

İspanya'da ilk olarak 1939'da CB Canarias adıyla kurulmasına rağmen ekonomik nedenlerle iflas eden ve 1994'te yeniden faal sportif hayatına dönen Iberostar Tenerife, maçlarını 5 bin kişilik Santiago Martin Arena'da oynuyor.

İspanyol Javier Beiran ve ABD'li Tim Abromaitis gibi şut yüzdesi yüksek oyunculara sahip Iberostar Tenerife, Avrupa arenasındaki en önemli başarısını bu sezonki derecesiyle elde etti.

Fransa'nın köklü kulüplerinden Monaco ise özellikle son yıllarda basketboldaki başarılarıyla adından söz ettiriyor.

Fransa Liderlik Kupası'nda son iki yıldır şampiyonluğa ulaşan Monaco, bu yıl ise FIBA Şampiyonlar Ligi'nde son 4 takım arasına kalarak Avrupa'da da tarihinin en önemli başarısını elde etti. Takımın yıldızları arasında ABD kökenli Bosna Hersekli oyun kurucu Zackary Wright ve ABD'li Dee Bost bulunuyor.

- Maçlar nisanda

Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final maçları, 28-30 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

Organizasyon tarafından daha sonra belirlenecek bir kentte tek maç eleme usulu ile devam edecek turnuvada, yarı final maçları 28 Nisan'da, üçüncülük ve final müsabakaları 30 Nisan'da oynanacak. Dörtlü Final'in kura çekimi ise 7 Nisan Cuma günü gerçekleştirilecek.

Sıradaki Haber
Pınar Karşıyaka, Avrupa'ya veda etti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz