Basketbol

Muratbey Uşak'tan Rosa Radom'a fark

04 Ocak 2017 Çarşamba 22:27 - Son Güncelleme 04 Ocak 2017 Çarşamba 21:17

11. hafta maçında Muratbey Uşak, sahasında Polonya'nın Rosa Radom takımını 96-76 yendi.

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi C Grubu 11. hafta maçında Muratbey Uşak, sahasında Polonya'nın Rosa Radom takımını 96-76 mağlup etti.

Karşılıklı sayılarla başlayan maçın 5. dakikası 12-12 eşitlikle geçilirken ilerleyen dakikalarda konuk ekip üstünlüğü ele geçirdi. Muratbey Uşak, hücumda sayı üretmekte zorlanırken, özellikle Jeszke'nin atışlarıyla aradaki sayı farkını artıran Rosa Radom periyodu 22-16 önde bitirdi.

İkinci periyotta hücumda daha etkili olan Muratbey Uşak, aradaki sayı farkını kapatarak öne geçti. Karşılaşmanın 15. dakikası 36-35 ev sahibi takımın üstünlüğüyle geçildi.

İki takım da savunmada daha sert mücadele ederken konuk ekip dışarıdan atışlarla sayı üretti. Konuk takım, çeyreğin son saniyelerinde bulduğu basketle devreyi 44-43 üstün tamamladı.

Üçüncü çeyrek karşılıklı hücumlarla başladı. İki takım da pota altında etkili olmaya çalışırken, 25. dakika 55-55 eşitlikle geçildi. Muratbey Uşak ilerleyen dakikalarda maça ağırlığını koydu ve McKissic-Auguste ikilisiyle üst üste basketler buldu. Rakibine sayı şansı vermeyen ev sahibi takım, 3. çeyreği 69-58 önde bitirdi.

Son periyotta üstün oyununu sürdüren Muratbey Uşak aradaki sayı farkını açmayı başardı. Ev sahibi takım, karşılaşmayı 20 sayı farkla 96-76 kazandı.

Maçın en skorer ismi 31 sayı ile Muratbey Uşak'tan Auguste oldu. Muratbey Uşak, bu sonuçla FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 4. galibiyetini aldı.

Salon: Uşak Üniversitesi

Hakemler: Erez Gurion (İsrail), Ognjen Jokic (Karadağ), Boris Krejic (Slovenya)

Muratbey Uşak: Auguste 31, Ali Berent Kavaklıoğlu 3, Berkay Candan 3, Harrison 16, Freimanis 12, Vasiliauskas 11, Görkem Sönmez 3, Hakan Demirel 4, McKissic 13

Rosa Radom: Callahan 12, Witka 6, Bojanowski, Bell 19, Zyskowski 2, Szymkiewicz 2, Sokolowski 14, Adams 2, Jeszke 3, Jackson 16

1. Periyot: 16-22

Devre: 43-44

3. Periyot: 69-58

Maçın ardından

Bulkaz:  "Bugün takım olmaya çalıştık"  

Rosa Radom takımını yenen Muratbey Uşak'ın başantrenörü Ozan Bulkaz, oyuncularının iyi müdafaa yaparak maçı kazandıklarını söyledi.

Bulkaz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, takımını galibiyetten dolayı kutladı.

Bulkaz, karşılaşmaya tam kadro olarak çıktıklarını ve sahada bir takım olarak mücadele ettiklerini belirterek, "Uzun zamandır bir arada oynamadığımız için bugün takım olmaya çalıştık. Takımım çok iyi müdafaa yaptı ve çalıştığımız şeyleri sahaya yansıttı. Keyifli bir basketbol oldu." dedi.

Zach Asuguste'nin karşılaşmada iyi bir performans sergilediğini ifade eden Bulkaz, "Asuguste'nin performansı bizi çok mutlu etti. Biz Asuguste'nin iyi bir oyuncu olduğunu biliyorduk, neler yapabileceğini biliyorduk. Ama tabi ki ilk defa Avrupa'ya gelen bir oyuncunun hemen performans göstermesi zor. Ama Asuguste bu maçta gerçek performansını ortaya koydu. Takımım çok iyi müdafaa yaptı ve çalıştığımız şeyleri sahaya yansıttı. Keyifli bir basketbol oldu." diye konuştu.

Rosa Radom cephesi 

Rosa Radom Başantrenörü Wojciech Kaminski, yaptıkları basit hatalar sonucu maçı kaybettiklerini ifade etti.

Muratbey Uşak'ı tebrik eden Kaminski, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizden daha iyi oynadılar. Bizim özellikle ikinci yarıda yaptığımız gereksiz top kayıpları onların hızlı hücumundaki kolay sayılarını getirdi, bu maçı kaybetmemiz için en büyük sebepti." 

Sıradaki Haber
"Kaf-Kaf" zorlanmadı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz