Basketbol

Darüşşafaka Doğuş finalde

19 Şubat 2016 Cuma 11:13 - Son Güncelleme 19 Şubat 2016 Cuma 20:52

FIAT Türkiye Kupası'nda Darüşşafaka Doğuş finale çıktı.

Basketbolda FIAT Erkekler Türkiye Kupası yarı final maçında Darüşşafaka Doğuş, Banvit'i 76-74 yenerek finale yükseldi.

TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanan maça her iki takım da kontrollü başladı. Banvit, Fortson ve Aj Slaughter'la sayılar üretirken, ilk 5 dakikalık bölümde Darüşşafaka Doğuş'un skor yükünü Bjelica çekti. 5. dakikayı 10-8 geride kapatan İstanbul temsilcisi, periyodun kalan dakikalarında daha etkili oynadı. Bu çeyrekte 14 sayı üreten Bjelica ve Semih Erden'le etkili olan yeşil-siyahlı ekip, ilk periyodu 25-13 önde bitirdi.

İkinci periyotta uyguladığı sert savunmayla fazla sayı şansı tanımadığı rakibini hataya zorlayan Bandırma ekibi, Fortson ve Johnson'ın etkili oyunuyla 16. dakikada farkı 2 sayıya (28-30) indirdi. Rakibinin top kayıplarını hızlı hücumlarla cezalandıran ve dış atışlarda yüksek yüzdeyle oynayıp skor üstünlüğünü yakalayan Banvit, Fortson ve Tolga Geçim'le sayılar üreterek devre sonunda soyunma odasına 41-33 önde gitti.

Üçüncü periyotta her iki takım da savunmasını sertleştirdi. Darüşşafaka Doğuş, Marcus Slaughter'la oyuna ortak olmaya çalışırken, Banvit de Carmichael'ın sayılarıyla farkın kapanmasına izin vermedi. Karşılaşmanın 25. dakikasını 50-41 önde geçen Bandırma temsilcisi karşısında çeyreğin son bölümlerinde Wilbekin, Preldzic ve Markoishvili'yle sayılar bulan yeşil-siyahlılar, periyot sonunda farkı 3 sayıya indirdi: 57-54.

Bu arada üçüncü periyotta sağanak yağmur sebebiyle çatıdan sızan su damlalarının saha zeminine denk gelmesi nedeniyle oyun zaman zaman aksadı. Görevliler, oyun sırasında da zeminin ıslanan bölümlerini havlu ve paspasla kuruladı.

Dördüncü periyodun ilk 3 dakikalık bölümünde iki takım da skor üretmekte zorlandı. Serbest atışlardan 4 sayı üreten Darüşşafaka Doğuş, 33. dakikada skoru 58-57 yaparak uzun bir aradan sonra öne geçti. Maçın son bölümleri büyük çekişmeye sahne olurken, özellikle son 20 saniyede her iki takım taktik faullerle skoru lehine çevirmeye çalıştı .Banvit, müsabakanın son hücumundan boş dönünce, Darüşşafaka Doğuş karşılaşmayı 76-74 kazanarak finalde Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

Darüşşafaka Doğuş'ta 25 sayıyla oynayan Bjelica, maçın en skorer ismi oldu. Banvit'te ise 22 sayı kaydeden Johnson'ın performansı, yenilgiyi önlemeye yetmedi.

Bu arada maçın en değerli oyuncusu Darüşşafaka Doğuş'tan Bjelica seçildi.

FIAT Türkiye Kupası'nın finalinde Fenerbahçe ile Darüşşafaka Doğuş, 21 Şubat Pazar günü saat 18.30'da karşı karşıya gelecek.

Hakemler: Recep Ankaralı, Kaan Büyükçil, Sinan İşgüder

Banvit: Fortson 16, Aj Slaughter 15, Simmons 3, Vidmar 7, Moerman 4, Johnson 22, Tolga Geçim 3, Nusret Yıldırım, Carmichael 4

Darüşşafaka Doğuş: Mehmet Yağmur, Lucas 3, Redding, Bjelica 25, Semih Erden 4, Wilbekin 11, Metin Türen ,Markoishvili 16, Furkan Aldemir, Ender Arslan 3, Marcus Slaughter 6, Preldzic 8

1. Periyot: 13-25

Devre: 41-33

3. Periyot: 57-54

Sıradaki Haber
"Maçı bırakmamanın ödülünü aldık"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz