Basketbol

Sanders milli takımı sırtlıyor

04 Ekim 2014 Cumartesi 14:00 - Son Güncelleme 04 Ekim 2014 Cumartesi 14:06

Lara Sanders, 4 maçta 12 sayı ortalamasıyla dikkati çekiyor.

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nda, AGÜ Spor'lu oyuncu Lara Sanders, 4 maçta 12 sayı ortalamasıyla dikkati çekiyor.

ABD asıllı oyuncu Sanders, ilk kez çağrıldığı A Milli Kadın Basketbol Takımı'nda sergilediği başarılı oyunuyla Türk basketbolseverlerin takdirini kazandı.

Milli takımın Dünya Şampiyonası kamp döneminin sonunda Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu tarafından 12 kişilik kadroya alınan Sanders, ay-yıldızlıların turnuvada yarı finale yükselmesinde büyük pay sahibi oldu.

Maç başına sayı ortalaması 12

Sanders, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nda A Milli Kadın Basketbol Takımı formasıyla 4 maçta 12 sayı ortalaması elde etti.

4 maçta ortalama 27 dakika sahada kalan Sanders, 9 ribaund, 1 asist ortalamasıyla oynadı.

B Grubundaki Fransa ve Kanada maçlarında sahada daha fazla kalan 28 yaşındaki başarılı oyuncuya, ay-yıldızlı ekibin üst tura çıkmayı garantilemesinin ardından grubun son karşılaşması olan Mozambik maçında Başantrenör Yıldızoğlu fazla süre vermeyerek dinlendirdi.

Sanders, çeyrek finaldeki Sırbistan maçında, ay-yıldızlı ekibin en skorer ve en etkili ismi olarak, galibiyetin mimarları arasında yer aldı.

Sanders, Sırbistan karşılaşmasında rakip potaya gönderdiği 14 sayı dışında 7'si hücum olmak üzere toplam 19 ribaund aldı. Yaptığı 5 blokla da savunmada müthiş bir performans ortaya koyan Sanders'in 1 de asisti bulunuyor.

Başarılı oyuncu, ay-yıldızlı ekibin yarı finalde İspanya ile yapacağı maçta da en büyüz kozlarından biri olacak.

AGÜ'nün gururu oldu

AGÜ Spor Başantrenörü Ayhan Avcı, Sanders'in sergilediği performanstan kulüp olarak büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Sanders'ın milli formayı giymeyi hak ettiğini vurgulayan Avcı, "Milli takım yaklaşık 10 hazırlık maçı oynadı, Sanders'da bu maçların 8'nde ciddi süreler aldı. Bence de çok iyi basketbol oynadı ve mili takıma çağrıldı" diye konuştu.

Sanders'in, şampiyonada geride kalan 4 maçta büyük işlere imza attığını belirten Avcı, "Sanders gerçekten çok müthiş maçlar çıkardı, performansıyla tüm Türkiye'nin takdirini kazandı. Böyle bir oyuncuya sahip olduğumuz için çok mutluyuz. İnşallah Sanders milli takımla daha büyük başarılara imza atar. Ona güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

AA

Sıradaki Haber
Son yarı finalist ABD
Yükleniyor lütfen bekleyiniz