Basketbol

Aslan evinde yara aldı!

26 Şubat 2017 Pazar 20:13 - Son Güncelleme 26 Şubat 2017 Pazar 23:57

Gaziantep Basketbol, deplasmanda Galatasaray Odeabank'ı 79-66 yendi.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 19. haftasında Gaziantep Basketbol, deplasmanda Galatasaray Odeabank'ı 79-66 mağlup etti.

Bu sonuçla Gaziantep Basketbol, ligde 9. galibiyetini alırken, Galatasaray Odeabank 8. kez yenildi.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Galatasaray Odeabank; Sinan Güler, Fitipaldo ve Schilb'in sayılarıyla 5. dakikayı 14-13 önde geçti. Savunmada istediği performansı sergileyemeyen sarı-kırmızılılar karşısında Gaziantep Basketbol, Haislip ve Denmon'ın basketleriyle 7. dakikada skoru 18-14'le lehine çevirdi. İki takımın da hücumda tutuk kaldığı kalan bölüm sonunda ilk çeyrek, 22-22 eşitlikle tamamlandı.

İkinci periyoda Daye'in pota altından, Diebler'ın da üç sayı çizgisinin gerisinden ürettiği basketlerle başlayan ev sahibi takım, 14. dakikayı 27-22 üstün geçti. Çeyreğin kalan bölümünde skordaki üstünlüğünü koruyan Galatasaray Odeabank, Micov'un son saniyede bulduğu sayılarla soyunma odasına 38-29 önde gitti.

Maçın ikinci yarısına iyi başlayan konuk ekip, Balazic ve Haislip'in bulduğu basketlerle 24. dakikada farkı 3 sayıya indirdi: 43-40. Gaziantep Basketbol, Rautins ve Jefferson ile sayı üretmeye devam etti ve üçüncü periyodu 58-56 önde geçti.

Konuk ekip, final çeyreğine Haislip ve Jefferson'un basketleriyle başlarken, Galatasaray Odeabank, Sinan Güler ve Daye ikilisiyle 32. dakikada eşitliği yakaladı: 62-62. Denmon ve Jefferson ile rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Gaziantep Basketbol, karşılaşmayı 79-66 kazandı.

Karşılaşmanın en skorer ismi Gaziantep Basketbol'da 31 sayıyla oynayan Jefferson olurken, Galatasaray Odeabank'ta Sinan Güler'in 20 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

Galatasaray Odeabank: 66 - Gaziantep Basketbol: 79

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Fatih Arslanoğlu, Semih Vural, Mehmet Şahin

Galatasaray Odeabank: Sinan Güler 20, Fitipaldo 3, Schilb 9, Tyus 2, Daye 7, Emir Preldzic, Micov 2, Göksenin Köksal 2, Diebler 12, Can Korkmaz, Ege Arar 9

Gaziantep Basketbol: Cherry, Denmon 17, Rautins 12, Jefferson 31, Haislip 15, Altan Erol, Alper Özcan, Ruzic 2, Balazic 2, Erden Eryüz

1. Periyot: 22-22

Devre: 38-29

3. Periyot: 56-58

MAÇIN ARDINDAN

Ataman: "Pota altında kötü bir basketbol sergiledik" 

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 19. haftasında sahasında Gaziantep Basketbol'a 79-66 yenilen Galatasaray Odeabank'ın başantrenörü Ergin Ataman, rakipleri karşısında pota altında kötü bir oyun sergilediklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Ataman, THY Avrupa Ligi'ndeki yorgunluk ve sakatlıklarının lige yansıdığını belirterek, "Pota altında kötü bir basketbol sergiledik. Özellikle Jefferson iyi bir üstünlük kurdu. Tibor Pleiss'ın dizi şiştiği için kadroda değildi. Bugün de maçın başında Alex Tyus'ın dizinde bir problem oldu. Pota altında tek genç Ege Arar'la oynadık. İyi mücadele etti ama Jefferson çok etliki oynadı. Gaziantep Basketbol'u tebrik ediyorum. Çok iyi mücadele ettiler." değerlendirmesinde bulundu.

Sarı-kırmızılı basketbolcu Ege Arar, kendileri açısından kötü bir galibiyet olduğunu ve maçın son bölümünde iyi bir oyun sergileyemediklerini kaydetti.

Gaziantep Basketbol cephesi

Gaziantep Basketbol Başantrenörü Stefanos Dedas, Galatasaray Odeabank deplasmanına kazanmak için geldiklerini ve rakiplerini yenerek hedeflediklerini ifade etti.

Dedas, galibiyetten dolayı kendilerini çok iyi hissetiklerini aktararak, şunları söyledi:

"Buraya kazanmak için geldik. Bugün beklediğim gibi bir galibiyet oldu. Galatasaray Odeabank, THY Avrupa Ligi'ndeki son maçından sonra İstanbul'a yorgun döndü. Maçın ilk yarısı bittiğinde ortada çok değişik bir skor vardı. Galatasaray'ın 9 sayı önde olması maçın özetini yansıtmıyordu. Bu durumun iyi olacağını oyuncularıma da söyledim."

Gaziantep Basketbol oyuncusu Davon Jefferson ise takım olarak çok iyi oynadıklarını ve güzel bir galibiyet aldıklarını dile getirdi. 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz