Basketbol

Galatasaray'dan Ekrem Memnun açıklaması

06 Mayıs 2016 Cuma 17:57 - Son Güncelleme 06 Mayıs 2016 Cuma 14:59

Topsakal: "Ayrılık konusunda beraber karar aldık.''

Galatasaray Kulübü Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Can Topsakal, sarı-kırmızılı kadın basketbol takımıyla önemli başarılara imza atan başantrenör Ekrem Memnun ile A Milli Kadın Takımı'nın başına geçeceği için yolların ayrıldığını söyledi.

Topsakal, Ekrem Memnun'un ayrılma kararını beraber verdiklerini belirterek, "Ayrılık konusunda beraber karar aldık. Ekrem hocanın milli takımla ilgili bir durumu var. Henüz anlaşmadığı için açıklanmadı ama büyük ihtimalle milli takıma gidecek." dedi.

Topsakal, "Ekrem Memnun'un A Milli Takım ile Galatasaray'ı aynı anda çalıştırmasını istemediniz mi?" şeklindeki soru üzerine, "Uygun görmedik. Beraber karar verdik diyeyim. Fazla konuşmayayım." ifadelerini kullandı.

Taraftarın bilet tepkisi

Can Topsakal, sarı-kırmızılı taraftarların, ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı'nın gelecek sezonki biletlerinin pahalılığıyla ilgili tepkisine kulak verdiklerini kaydetti.

Gelecek sezon için en düşüğü bin 300 lira olarak belirlenen kombine fiyatlarında indirim uyguladıklarını aktaran Topsakal, "Bilet fiyatlarını yüksek tutmamızın nedeni, bütçemizi yükselteceğimiz için paraya ihtiyacımız var. Bu işler parasız olmuyor. Bundan dolayı taraftardan destek almak için bilet fiyatlarını yüksek tuttuk. Fakat çok büyük tepki aldık. Yönetim olarak düşünerek, taraftarımızın isteğine kulak verdik. Bundan dolayı yüzde 50 indirim yaptık. Taraftarımızı üzmek istemedik. Onların her zaman yanımızda olması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Sarı-kırmızılı kulübün yöneticisi, indirimin 6 Haziran'a kadar geçirli olduğunu hatırlatarak, "Çok büyük ilgi bekliyoruz. Bu sene de satılmazsa, anlaşılır gibi değil. Bunu kaçırmamalarını tavsiye ediyorum. Bu indirim süresi, 6 Haziran'a kadar. O güne kadar haklarını kullanmalarını hem rica hem de tavsiye ediyorum." şeklinde görüş bildirdi.

"Gelecek sezon takımın iskeletini koruyacağız"

Can Topsakal, ULEB Avrupa Kupası şampiyonu Galatasaray Odeabank'ın iskelet kadrosunu koruyacaklarını vurguladı.

Ellerindeki kadroya takviyelerde bulunacaklarını belirten Topsakal, "Gelecek sezon takımın iskeletini koruyacağız. Çok iyi bir 5 numaraya ihtiyacımız var. Onun dışında da farklı mevkilere 3-4 oyuncu almamız lazım. Buna başantrenör Ergin Ataman karar verecek. Ciddi transferler yapacağız. Müthiş bir maç temposu olacak. Bazı haftalar 3 maç oynayacağız. Rotasyon yapabileceğimiz bir kadro olması lazım." diye konuştu.

Sarı-kırmızılı yönetici, Spor Toto Basketbol Ligi'nde mücadele edecekleri play-off'larda şampiyonluğa aday olduklarını dile getirerek, "Her maçı kazanmak, her takımı elemek için sahaya çıkacağız. Takımların güçleri birbirine çok yakın. Hangi maçta kim iyi performans gösterirse, o kazanacak. Rahatlıkla şampiyonluğu alabilecek güçteyiz ama hiçbir şeyin garantisi yok." ifadelerini kullandı.

Erkek basketbol takımının isim sponsoru Odeabank'a yaptıkları ziyarete de değinen Topsakal, "Kupayı almamızda Odeabank'ın büyük katkısı var. Bütçemizin yarısını onlar karşıladı. Biz de onlara teşekkür etmeye ve daha fazlasını istemeye geldik. Gelecek hafta sonu konuşacağız. THY Avrupa Ligi bütçesi için kontratımızı biraz yükseltecek. İnşallah 5 milyon isteyeceğiz ama ne olacağını bilmiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz