Basketbol

KBL'de yükselme heyecanı

29 Mayıs 2017 Pazartesi 10:49 - Son Güncelleme 29 Mayıs 2017 Pazartesi 10:57

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde ilk 2 takımın Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükseleceği final grubunda, 30 Mayıs Salı günü oynanacak son maçlar öncesinde 3 takım iddiasını sürdürüyor.

Ligde play-off çeyrek finalinde rakiplerini saf dışı bırakan Bornova Beckerspor, Çankaya Üniversitesi, Kırçiçeği Bodrum Basketbol ve OGM Orman Gençlik'in mücadele ettiği, deplasmanlı çift devreli lig usulüyle oynanan play-off final grubunda son maçlar Salı günü oynanacak.

Grubu ilk 2 sırada bitiren takımların gelecek sezon Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde yer alma hakkını kazanacağı final grubunda saat 17.00'de başlayacak karşılaşmalarda M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu'nda OGM Orman Gençlik, Bornova Beckerspor'u, Kırçiçeği Bodrum Basketbol da Bodrum Binnaz Karakaya Spor Salonu'nda Çankaya Üniversitesi'ni konuk edecek.

Olasılıklar

Çankaya Üniversitesi'nin Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselme şansının kalmadığı ligde diğer 3 takım için bu maçlar büyük önem taşıyor.

OGM Orman Gençlik ve Kırçiçeği Bodrum Basketbol karşılaşmaları kazanmaları halinde adlarını Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'ne yazdıracak. Kırçiçeği Bodrum Basketbol'un mağlubiyeti durumunda lige yükselen takımlar OGM Orman Gençlik ve Bornova Beckerspor olacak.

Bornova Beckerspor ve Kırçiçeği Bodrum Basketbol'un galibiyetleri halinde ise 3 takım 10'ar puana ulaşacak. Buna göre 3 takımın kendi aralarında yaptığı maçlara göre oluşacak averajda iki farklı durum ortaya çıkabilir.

Bornova Beckerspor'un OGM Orman Gençlik'i en az 25 sayı farkla yenmesi halinde Bornova Beckerspor ile Kırçiçeği Bodrum Basketbol, İzmir temsilcisinin 25 sayıdan daha az farkla galip gelmesi durumunda ise Bornova Beckerspor ile OGM Orman Gençlik, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi vizesi alacak.

Final grubunda son maçlar öncesinde puan durumu şöyle:

Takımlar  A Y  P
1. OGM Orman Gençlik 5 4 351  317  9
2. Bornova Beckerspor 5 3 307 284  8
3. Kırçiçeği Bodrum Basketbol 5 3 309 317  8
4. Çankaya Üniversitesi 5 0 5 306 355 5
 
Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz