Basketbol

"Bizim oyunumuz bu değil"

19 Kasım 2016 Cumartesi 21:00 - Son Güncelleme 19 Kasım 2016 Cumartesi 21:13

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, Bosna Hersek maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda normal süresi 61-61 biten maçta Bosna Hersek'i 72-68 yenmelerine rağmen kötü basketbol oynadıklarını söyledi.

Memnun, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuncularının inancı ve taraftar desteğiyle sahadan galibiyetle ayrıldıklarını belirtti.

Maça başlarken ritm düşüklüğü yaşayacaklarını tahmin ettiklerini belirten Memnun, "Bu bocalama beklediğimizden uzun sürdü. Oyuncuların inancı ve seyircilerin desteğiyle kazandık." dedi.

Bosna Hersek'in basketbol ekolü bulunan ülkelerinden biri olduğuna dikkati çeken Memnun, "Savunmada çok yumuşak oynadık ve bire birde çabuk geçildik. Bizim oyunumuz bu değil. Daha iyi konsantre olmamız lazım. Hiçbir maç kolay değil, rakibimiz bugün çok iyi oynadı. Bizim oyunumuzu geliştirmemiz gerekiyor. Her pozisyonu kararlılıkla oynarsan, rakibine üstünlüğünü kabul ettirirsin. Memnun olacağımız birkaç şeyden birisi seyircinin bugünkü müthiş desteğiydi. Diğeri de oyuncuların bir karakter ortaya koyarak ekstra oynamaları oldu." diye konuştu.

 

- Bosna Hersek cephesi

 

Bosna Hersek Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Goran Jovanovic ise takımıyla gurur duyduğunu dile getirdi.

Genç bir takım olduklarına vurgu yapan Jovanovic, "Bu takımın böyle maçlar oynamaya ihtiyacı var. Birçok oyuncumuz böyle bir kalabalık önünde ilk kez oynadı. Gelecekte güzel sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. Türkiye çok iyi ve gelenekleri sağlam bir takım. Biliyoruz ki bu takım birçok başarılı sonuç aldı ve yine alacaktır." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Nevriye Yılmaz ve Yasemin Horasan'a plaket
Yükleniyor lütfen bekleyiniz