Basketbol

Ergin Ataman kalacak mı?

01 Mayıs 2016 Pazar 12:33 - Son Güncelleme 01 Mayıs 2016 Pazar 09:36

Ergin Ataman: "TBF Başkanı Erdenay'la konuyu görüşeceğiz"

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, A Milli Erkek Takımı'ndaki görevinin devam edip etmeyeceğinin, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay ile yapacağı görüşmenin ardından netlik kazanacağını söyledi.

Ergin Ataman, TBF yetkilileri tarafından son dönemde, sadece milli takımda görev alacak teknik ekipler oluşturulacağı yönünde beyanlarda bulunulmasına ve kendisinin tercihi konusuna değindi.

"Bu hafta içinde veya gelecek hafta da olabilir, TBF Başkanı Harun Erdenay'la bu konuyu görüşeceğiz. Önemli nokta şu, burada tercih yapacak kişi ben değilim." diyen Ataman, "Milli takım olarak sadece olimpiyat oyunlarına katılma hedefimiz yok. Esas hedef, 2017'de Türkiye'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanabilmek. Buna yürekten inanıyorum. Çok genç ve tecrübe kazanmış bir jenerasyon var. Bunun planlamasının acil bir şekilde yapılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Basketbol milli takımlarının, futbolda olduğu gibi Avrupa ve dünya şampiyonaları elemeleri için sezon içi maç düzenine geçtiğinde, sadece milli takıma endeksli teknik heyet olması gerektiği fikrine kendisinin de katıldığını anlatan Ataman, şunları kaydetti:

"Statünün değişmesi ve Türkiye'nin 2017 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliğinin belli olmasından sonra şu gerçek ortaya çıktı ki, A Milli Takım'ın olimpiyatların ardından 2017 Avrupa Şampiyonası'na kadar hiç resmi maçı yok. Yeni takvim ise yine 2017 Avrupa Şampiyonası'nın ardından başlayacak ve 2019 Dünya Şampiyonası'nın elemeleri artık kış aylarında, yani sezon içinde oynanacak. Durum böyle olunca, mesai olarak son 3 yılda harcadığımızın dışında farklı bir şey olmayacak. Tüm bunları değerlendireceğiz."

- "Milli takımı çalıştırsam, bir yıl ne yapacağım?"

Ergin Ataman, teknik adam olarak milli takımda çalışma yönünde bir tercih yapması halinde, olimpiyatlar sonrası yaklaşık 13 ayın boş olduğunu aktararak, "Diyelim ki, ben sadece milli takımı çalıştırıyorum. Bir yıl boyunca ne yapacağım?" diye konuştu.

Olimpiyat elemelerini geçip, Rio'da yerlerini alabilmek için mücadele edeceklerini aktaran tecrübeli çalıştırıcı, "Diyelim ki, inşallah olimpiyatlarda oynadık ve ağustos ayında işimiz bitti. Milli takımın bir sonraki resmi maçı, 2017 yılı eylül ayında. Yani 12-13 ay hiçbir şey yok. Sadece benim için değil, başka bir hoca da olabilir. Benim sözleşmem bitiyor. Nasıl ki, bir sporcu oynayarak formda kalabiliyorsa, bir hoca için de bu durum geçerli. Hocanın daha formda olabilmesi için pratik yapması gerekiyor. Bu pratiği ne kadar üst seviyede yaparsa, milli takım için de daha faydalı olur." yorumunda bulundu.

- "Sporu yönetenler isterse, çözülür"

Ergin Ataman, A Milli Basketbol Takımı'nın teknik heyeti ile ilgili konunun, TBF, Spor Genel Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerince yeniden değerlendirilmesini beklediğini dile getirdi.

Galatasaray Odeabank ile 1 yıl daha mukavelesinin bulunduğunu hatırlatan Ataman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sonuçta tercih yapacak kişi ben değilim. Bir diğer gerçek de 1 yıl daha Galatasaray Odeabank'ın sözleşmeli antrenörüyüm. Galatasaray Kulübü, 'Hayır, seni kesinlikle milli takıma vermiyoruz.' diyebilir. Bunun karşılıklı görüşmelerle halledilebileceğini düşünüyorum. Şayet Türkiye'de sporu yönetenler, 2017 Avrupa Şampiyonası'nda bu takımın başında Ergin Ataman olsun istiyorlarsa, bu çözülür. Bunun çözülmeyecek hiçbir tarafı yok. Ama farklı görüşler ortaya çıkarsa, o günün şartlarında bir sonuç belirlenir. Bugünün şartlarında ben kendimi tercih yapmak zorunda hissetmiyorum."

Sıradaki Haber
Milliler'den Tangocular'a fark
Yükleniyor lütfen bekleyiniz