Basketbol

''Genç arkadaşlarıma güvenim tam''

01 Eylül 2015 Salı 21:34 - Son Güncelleme 01 Eylül 2015 Salı 21:40

''Madalya alamasak bile olimpiyat elemelerine katılmak büyük başarı olur"

Geçen sezon Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Clippers'ta forma giyen Hidayet Türkoğlu, adını taşıyan spor okulunu ziyaret etti.

ABD'ye dönmeden önce uzun yıllardır faaliyet gösteren spor okullarındaki öğrenciler ve velileriyle bir araya gelmek istediğini belirten Hidayet, "Türkiye'ye temelli döndükten sonra bu işe daha fazla zaman ayıracağım. Spor okullarını, Türkiye'nin dört bir yanına yaymak istiyoruz. Çocuklarımızı önce spora, sonra da basketbola teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Asıl hedef, basketbolu daha da sevdirmek" ifadelerini kullandı.

36 yaşındaki forvet oyuncusu, Basketbol Süper Ligi'nde değişen yabancı kuralının, genç basketbolcular için iyi olmadığını dile getirerek, "Federasyon, ortak bir çalışma gerçekleştirerek hem kulüplerin memnun olacağı hem de gençlerin oynama fırsatı bulacağı bir sistem oluşturmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Hidayet, yabancı kuralının genç basketbolculara yapacağı etkiye ilişkin şunları söyledi:

"Altyapıdan yetişen başarılı gençlerimiz var. Bu arkadaşlarımız uzun yıllar milli takım forması giyecek. Kulüplerinde süre alarak oyunlarını geliştirecekler. Aksi halde onlardan mucize bekleriz."

Hidayet, milli takımın 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndaki şansıyla ilgili soruya da "Çok zor bir gruptayız ama genç arkadaşlarıma güvenim tam. Onlardan isteğim, kendilerine güvenmeleri. Herkes gruptan çıkamayacağımızı konuşuyor. Yani arkadaşlarımın kaybedecek bir şeyi yok. Madalya alamasak bile olimpiyat elemelerine katılmak büyük başarı olur" cevabını verdi.

Sıradaki Haber
Milli kadro 14'e indi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz