Basketbol

"Görevimin başındayım"

02 Eylül 2015 Çarşamba 17:00 - Son Güncelleme 02 Eylül 2015 Çarşamba 18:27

Başantrenör Ergin Ataman şampiyona öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Erkek Takımı, İstanbul'daki son hazırlığını yaptı.

Başantrenör Ergin Ataman yönetiminde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda çalışan milliler, taktik uygulamalar üzerinde durdu. Antrenmanı, dünkü çalışmada sakatlanan ve kadrodan çıkarılan Doğuş Balbay da kenardan izledi.

Almanya'ya 13 kişilik kadroyla gidecek milli takımda kadrodan çıkacak son oyuncu, 5 Eylül Cumartesi günü başlayacak şampiyona öncesinde belli olacak.

Ataman: "Doğuş Balbay'ın sakatlığı bizi etkiledi"

A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, Avrupa Şampiyonası öncesi tek sıkıntılarının Doğuş Balbay'ın sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılması olduğunu söyledi.

Ataman, yaptığı açıklamada, sakatlığı nedeniyle 2-3 hafta sahalardan uzak kalacak Doğuş Balbay'ı kadrodan çıkardıklarını belirterek, "Tek sıkıntımız Doğuş Balbay'ın sakatlanması oldu. Bu durum sistemimizi biraz zedeledi. Buna yönelik hazırlık yapmıştık. Sistem içinde çok önemli rol üstlenecekti. Boby Dixon'ın arkasında Doğuş'a rol veriyorduk. Bu oyuncunun yerine genç Kartal'ı monte edeceğiz. Zaman zaman belki Sinan'ı oyun kurucu pozisyonuna çekeceğiz" diye konuştu.

Gerekli hazırlıkları yaptıklarını kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, "Gayet disiplinli şekilde, fedakarca çalıştık. Bugüne kadar kurmak istediğimiz sistemi oyuncular benimsemiş durumdalar. 14 maç yaptık, 7 galibiyet ve 7 yenilgi aldık. Maçları kazanmaktan ziyade sistemi oturtmak adına başarılı olduk. İyi durumdayız" şeklinde ifadeler kullandı.

Tarihin en genç A Milli Takımı ile şampiyonaya gittiklerine dikkati çeken Ergin Ataman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birkaç hedefimiz var. Birinci hedef, daha önce hiç katılma şansı yakalamadığımız olimpiyatlara katılmak. Ya direkt katılmak ya da eleme oynamak en büyük hayalimiz. Oralara gelmeyi başarırsak tabii ki madalya peşinde koşacağız."

Gelecek 5-10 yılın takımını kurduklarını vurgulayan Ataman, "Çok genç oyuncular var. 17, 18, 19 yaşında oyuncular bulunuyor. Türk basketbolunun geleceği ve yıldızı olacaklar. Onlara da turnuvada tecrübe kazandıracağız. Kazandırırken, olimpiyatlarda eleme hakkı elde etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Milli takım başında 2. kez büyük bir organizasyonda yer alacak Ataman, kişisel heyecanları konusunda ise şunları söyledi:

"Bu takımla çalışmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hepsi son derece özverili, Türk basketbolunun yetiştirdiği gençlere, çocuklar örnek olacak, idol oyuncular. Geçen yıl da böyleydi. Takımda son kez yer alan oyuncular oldu. Kerem Tunçeri, Kerem Gönlüm gibi... Kimsenin beklemediği şekilde takımı dünyada ilk 8 arasına soktuk. Heyecan verdik. Herkesin heyecan duyduğu milli takımı yarattık. Buna emek koyan tecrübeli oyuncularımız, bayrağı devretti. Son yıllarda gençlerde, yıldızlarda Avrupa Şampiyonası oynayan isimleri kadroya dahil ettik."

"İstifa edeceğim yönündeki söylentiler tamamen asılsız"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'la yaşadıkları polemik ile ilgili soruya ise Ataman, "Biz şu anda Avrupa Şampiyonası'na gidiyoruz ve Türk halkının beklediği herkesin hayalinde olan, bugüne kadar Türk Basketbol Erkek Milli Takımı'nın hiç katılmadığı bir olimpiyat hedefi var. Onun için bu konuda bir yorum yapmak istemiyorum, sadece bir yanlış anlaşılma olmasın. Son zamanlarda basından takip ediyorum, benim bu turnuvadan sonra istifa edeceğim yönünde söylentiler, spekülasyonlar var. Tamamen asılsız. Bugün nasıl görevimin başındaysam turnuvanın sonunda da görevimin başındayım. Türkiye Basketbol Federasyonu ile 2014’ün Nisan ayında 3 yıllık bir proje üzerine anlaşma yaptık ve ben sözümün sonuna kadar arkasındayım. 2017’nin Nisan ayına kadar, sözleşme sürem bitinceye kadar Türk Milli Takımı'nın başındayım. Ama tabii ki benimle ilgili tasarruf etme yetkisi sadece TBF Yönetim Kurulu ve kulübüm Galatasaray Yönetim Kurulu’nda. Benim bu konuda hiçbir şeyim yok. Türk Milli Takımı'nı da çalıştırmaktan zevk ve onur duyuyorum. Herkesin de bize desteğini bekliyorum. Zaman içinde kırgınlıklar olabilir ama ben tüm kulüplerin Türkiye’de spora emek veren, spor için çaba sarf eden tüm yöneticilerin, sporcuların, kulüp başkanlarının da ay-yıldızlı formayı destekleyeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
"12 Dev Adam"ın rakipleri!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz