Basketbol

"Tarih yaklaştıkça EURO 2017'ye ilgi artacak"

09 Mart 2017 Perşembe 20:51 - Son Güncelleme 09 Mart 2017 Perşembe 21:53

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın (EuroBasket 2017) tarihi yaklaştıkça insanların ilgisinin artacağını belirterek, "Geçmişte de uluslararası etkinlikler düzenledik, dünyaya Türkiye'nin böyle önemli organizasyonları düzenleyebildiğini göstermek güzeldi." ifadelerini kullandı.

TBF'den yapılan açıklamaya göre Türkoğlu, İspanya'nın AS Gazetesi'ne verdiği röportajda, Türkiye'nin her zaman önemli organizasyonlarda başarılı olduğunu bildirdi. Hidayet Türkoğlu, milli takımın Avrupa Şampiyonası'nda iyi sonuçlar alacağına inandığını aktardı.

Hidayet Türkoğlu, terör olaylarıyla ilgili soru üzerine ise şunları kaydetti:

"Açıkçası hiçbir şeyden çekinmiyoruz, günümüzde terör olayları dünyanın her yerinde olabiliyor. Devletimiz bizi bu organizasyonda sonuna kadar destekliyor. Yeri gelmişken, THY Avrupa Ligi ve FIBA yönetimlerine de destekleri ve bize olan inançları için özellikle teşekkür ederim."

THY Avrupa Ligi ile FIBA arasında devam eden müzakere sürecine de değinen Türkoğlu, "THY Avrupa Ligi ve FIBA arasındaki sürece karışmak istemiyoruz. TBF olarak her iki tarafla da iyi ilişkilerimiz var. Bu yıl olanları oturup tekrar konuşmak gerekiyor. Neticede THY Avrupa Ligi ve FIBA'nın aldığı kararlar tüm kıtayı etkiliyor." şeklinde görüş belirtti.

Sıradaki Haber
"Her düzeyde hedef madalya"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz