Basketbol

Anadolu Efes koltuğunu korudu

30 Nisan 2016 Cumartesi 23:27 - Son Güncelleme 30 Nisan 2016 Cumartesi 21:48

Anadolu Efes, sahasında Uşak Sportif'i 71-65 yenerek liderliğini devam ettirdi.

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 28. haftasında Anadolu Efes, sahasında Muratbey Uşak Sportif'i 71-65 yenerek normal sezonda liderliğini sürdürdü.

Bu sonucun ardından Anadolu Efes ligdeki 22. galibiyetini elde ederken, Muratbey Uşak Sportif sahadan 13. kez mağlup ayrıldı.

Karşılaşmaya Anadolu Efes etkili başladı. Yaptığı baskılı savunmayla ilk iki dakikada rakibine sayı şansı tanımayan lacivert-beyazlılar, hücumda da Brown, Granger ve Cedi Osman'ın basketleriyle 7-0'lık seri yakaladı.

Çabuk toparlanan Muratbey Uşak Sportif, Paul Harris'in art arda bulduğu sayılarıyla 4. dakikada farkı 1 sayıya indirdi: 9-8. Uzun süre karşılıklı basketlerle geçilen çeyreğin son bölümünde Saric ve Tyus ile skor yakalayan Anadolu Efes, ilk çeyreği 22-17 önde tamamladı.

Anadolu Efes, müsabakanın ikinci periyoduna Doğuş Balbay, Birkan Batuk ve Dunston'ın isabetleriyle 7-0'lık seriyle başladı ve 13. dakikada farkı 9 sayıya çıkardı: 29-20.

Çabuk toparlanan kırmızı-siyahlılar, Andre Harris ve Yunus Akçay'ın dış atışlarıyla farkı üç sayıya (29-26) indirdi. Savunma sertliğini arttıran ve devrenin sonuna 57 saniye kala Watson ile öne geçen (37-38) konuk ekip, soyunma odasına 40-37 önde gitti.

Oldukça çekişmeli geçen üçüncü periyoda Granger önderliğinde iyi başlayan Anadolu Efes, yine aynı oyuncunun 23. dakikadaki üç sayılık atışıyla üstünlüğü yakaladı: 45-44.

İki takımında savunma sertliğini arttırdığı ve kolay sayı bulmakta zorlandığı çeyrekte konuk ekip savunmada kaptığı toplarla hızlı hücumlar geliştirdi. Anadolu Efes'in top kayıplarını Andre Harris-Paul Harris ikilisiyle skora dönüştüren Uşak temsilcisi, 28. dakikada 51-47 öne geçti ve son çeyreğe 54-51 üstün girdi.

Mücadelenin son periyoduna rakibine önde baskı yaparak başlayan lacivert beyazlılar, kaptığı topları Doğuş Balbay ve Saric ile değerlendirdi ve 32. dakikada yeniden üstünlüğü yakaladı: 55-54.

Takımların skor üstünlüğünü uzun süre ellerinde tutamadığı karşılaşmanın son 5 dakikalık bölümünde skor avantajını yakalayan Anadolu Efes, rakibinin geri gelmesine müsade etmedi ve sahadan 71-65 galip ayrıldı.

Maçın en skorer oyuncusu Muratbey Uşak Sportif formasıyla 21 sayı kaydeden Andre Harris olurken, Paul Harris'in 11 sayı 10 ribaundluk performansı mağlubiyete engel olamadı. Anadolu Efes de ise Brown ve Dunston on ikişer, Cedi Osman 10 sayıyla oynadı.

Bu sonucun ardından Anadolu Efes ligdeki 22. galibiyetini elde ederken, Muratbey Uşak Sportif sahadan 13. kez mağlup ayrıldı.

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Zafer Yılmaz, Halil Baldemir, Alper Altuğ Köselerli

Anadolu Efes: Granger 9, Furkan Korkmaz 5, Cedi Osman 10, Brown 12, Dunston 12, Birkan Batuk 3, Tyus 4, Doğuş Balbay 5, Heurtel 4, Saric 7

Muratbey Uşak Sportif: Watson 9, Harrison 4, Paul Harris 11, Andre Harris 21, Birch 2, Kairys 6, Özcan Sürücü, Yunus Akçay 8, Can Korkmaz 4

1. Periyot: 22-17

Devre: 37-40

3. Periyot: 51-54

MAÇIN ARDINDAN...

Anadolu Efes Başantrenörü Çakı: "Son periyotta yaptığımız savunma beni mutlu etti"

Muratbey Uşak Sportif'i 71-65 yenen Anadolu Efes'in başantrenörü Ahmet Çakı, Spor Toto Basketbol Ligi'nin ciddi takımlarından biriyle karşılaştıklarını ve güzel bir maç olduğunu söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çakı, kendileri için zor bir maç olduğunu dile getirerek, "Yardımcı antrenör olsam da takımım adına bazı şeyleri değiştirmeye karar verdim. Play-off'larda daha iyi şeyler başarmak adına oyuncularımla böyle bir karar aldık. Son periyotta yaptığımız savunma beni mutlu etti. Umarım son iki maçı da kazanıp normal sezonu lider bitiririz." ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes oyuncularından Furkan Korkmaz ise maça iyi başladıklarını ve son periyotta oynadıkları basketbolla maçı kazanmayı bildiklerini aktardı.

Muratbey Uşak Sportif cephesi

Muratbey Uşak Sportif Başantrenörü Ozan Bulkaz, sözlerine ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyon olan Galatasaray Odeabank takımı ile Ergin Ataman ve oyuncuları kutlayarak başladı.

Oyuncularının oynadığı oyunula gurur duyduğunu belirten Bulkaz, "Sahada çok iyi mücadele ettik. Son topa kadar oynadık. Play-off istiyoruz ve önümüzdeki Royal Halı Gaziantep maçına iyi motive olup, kazanıp play-off'larda yerimizi alacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Muratbey Uşak Sportif oyuncularından Özcan Sürücü ise son bölümde topları seçerek oynamadıkları için maçı kaybettiklerini vurguladı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz