Basketbol

Anadolu Efes rahat kazandı

23 Ekim 2016 Pazar 19:57 - Son Güncelleme 23 Ekim 2016 Pazar 17:48

3. hafta maçında Anadolu Efes, deplasmanda Best Balıkesir'i 94-77 yendi.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 3. haftasında Anadolu Efes, deplasmanda Best Balıkesir'i 94-77 mağlup etti.

Karşılaşmaya etkili başlayan taraf olan Anadolu Efes, ilk çeyreği 28-12 önde geçerken, oyunun kontrolünü ikinci çeyrekte de elinde tutarak farkı açtı ve devreye 50-36 üstün durumda girdi.

Best Balıkesir, Anadolu Efes'in etkili savunması karşısında kolay sayı bulmakta zorlandı. Culpepper ve Williams'ın çabaları yeterli olmayınca son periyota girilirken fark konuk ekip lehine 22 sayıya (76-54) ulaştı. Son çeyrekte skor avantajını koruyan Anadolu Efes, müsabakadan 94-77 galip ayrıldı.

Best Balıkesir adına 21 sayı atan Culpepper maçın en skorer ismi olurken, Anadolu Efes'te Heurtel 18 sayı kaydetti.

Salon: Balıkesir Yeni

Hakemler: Aytuğ Ektiğ, Özlem Yalman, Önder Yılmaz

Best Balıkesir: Culpepper 21, Williams 11, Green 18, Pastal 3, Ofoegbu, Nichols 2, Yuns Akçay 7, Goluboviç 4, Murat Kozan 11

Anadolu Efes: Brown 13, Cedi Osman 13, Cotton 10, Granger 6, Omic 13, Thomas 14, Doğuş Balbay, Samet Geyik 4, Furkan Korkmaz 3, Heurtel 18

1. Periyot: 12-28

Devre: 36-50

3. Periyot: 54-76

Babaoğlu:  "Birbirini ilk defa gören 12 oyuncu ile takım olabilmek çok zor"

Anadolu Efes'e mağlup olan Best Balıkesir'in başantrenörü Mete Babaoğlu, takım olarak eksiklerinin olduğunu ve uyum sorunu yaşadıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Babaoğlu, takımın zamana ihtiyacı olduğunu belirterek, "Oynadıkça gelişeceğiz. Birbirini ilk defa gören 12 oyuncu ile takım olabilmek çok zor." dedi.

Zaman zaman iyi oyun çıkardıklarına dikkati çeken Babaoğlu, "Fakat bazı eksikliklerimiz var ve benim de gözümden kaçmıyor. Türk rotasyonumuzun az olduğunu herkes söylüyor, bende söylüyorum. Bazı yabancı oyunculardan gerekli performansı alamıyorum. Önümüzdeki haftalarda bunlarla ilgili yönetimle beraber karar alacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Anadolu Efes cephesi

Anadolu Efes Başantrenörü Velimir Perasovic, maçın ilk çeyreğindeki iyi oyunlarının kendileri lehine maçı şekillendirdiğini anlattı.

THY Avrupa Ligi'nde aldıkları Olympiakos yenilgisinin ardından bu maça çıktıklarını hatırlatan Perasovic, ilk bölümde iyi savunma yaptıklarını aktararak, "Belki birinci periyot anlamında sezonun en iyi savunmasını yaptık. İlk periyottaki performansımızla maçı lehimize çevirdik." şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz