Basketbol

Anadolu Efes son periyotta coştu

26 Mart 2017 Pazar 18:49 - Son Güncelleme 26 Mart 2017 Pazar 19:58

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 23. haftasında Anadolu Efes deplasmanda Yeşilgiresun Belediyespor'u 84-76 yendi.

Maça Granger'ın üç sayılık basketiyle başlayan ve öne geçen Anadolu Efes karşısında, Yeşilgiresun Belediyespor farkın açılmasına izin vermedi. Ev sahibi takım Ledo ile son dakikalarda bulduğu sayılarla üstünlüğü ele alarak ilk çeyrekten 22-19 galip ayrıldı.

İkinci çeyrekte Yeşilgiresun Belediyespor geriye düşmesine rağmen Ledo ile 14. dakikada tekrar üstünlüğü yakaladı: 24-23. Etkili bir oyun sergileyen ev sahibi takım, 19. dakikada Gill ile Anadolu Efes karşısında farkı çift haneye taşıdı: 41-30. Yeşilgiresun Belediyespor devreye 45-33 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte Anadolu Efes 27. dakikada Cedi Osman'ın sayısıyla farkı 2'ye (56-54) indirdi. Yeşilgiresun Belediyespor üst üste bulduğu üç sayılık atışlarla rakibine üstünlük şansı vermeyerek bu periyodu da 65-59 önde tamamladı.

Maçın son periyodunda Anadolu Efes 37. dakikada Cedi Osman'ın sayısıyla öne geçti: 73-75. Üstünlüğünü koruyan konuk ekip karşılaşmadan 84-76 galip ayrıldı.

Yeşilgiresun Belediyespor: 76 - Anadolu Efes: 84

Salon: 19 Eylül

Hakemler: Yener Yılmaz, Fatih Arslanoğlu, Ahmet Tatlıcı

Yeşilgiresun Belediyespor: Armstead 10, Ledo 28, Enes Berkay Taşkıran, Emircan Koşut 4, Metin Türen 6, Doğuş Özdemiroğlu 4, Gill 15, Ivanov 9

Anadolu Efes: Honeycutt 4, Doğuş Balbay 7, Brown 10, Cedi Osman 17, Granger 14, Heurtel 13, Can Maxim Mutaf, Dunston 11, Alex 8

1. Periyot: 22-19

Devre: 45-33

3. Periyot: 65-59

MAÇIN ARDINDAN

Trifunovic: "Elimizden geldiğince en iyi şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz" 

Anadolu Efes'e mağlup olan Yeşilgiresun Belediyespor'un başantrenörü Aleksandar Trifunovic, oyuncularının ellerinden geleni yapmaya çalıştığını söyledi.

Trifunovic, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında, maçla ilgili yorum yapmayacağını belirtti.

Amadolu Efes'i tebrik eden Trifunovic, "Öncelikle Anadolu Efes takımını tebrik ederim. Çok iyi oynadılar. Bizim oyuncularımızı da tebrik etmek istiyorum. Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. Sakin olmaya çalışıyorum ve bir şeyler söylemek istemiyorum daha fazla bu maç hakkında. Ligde elimizden geldiğince en iyi şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Anadolu Efes cephesi

Anadolu Efes Başantrenörü Velimir Perasovic ise kendileri açısından çok önemli bir maç oynadıklarını aktararak, şöyle konuştu:

"Çok zorlu bir fikstürümüz var. Bu yüzden çok ciddiye alarak oynamak istiyorduk. Bizim için önemli galibiyet oldu. İlk yarı çok kötü oynadık. Çok fazla top kaybı yaptık. Burada geri dönüş yapmak çok zordu. Oyuncularım sahaya çok güzel bir karakter koydu. Maçta geri gelmesini bildiler. Oyuncularımı tebrik ediyorum."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz