Basketbol

Derbi sonrası...Ataman'dan tepki!

20 Mart 2017 Pazartesi 23:33 - Son Güncelleme 20 Mart 2017 Pazartesi 23:43

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 22. haftasındaki derbi maçta Galatasaray Odeabank'ı 90-84 yenen Beşiktaş Sompo Japan'ın'ın başantrenörü Ufuk Sarıca, değerli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sarıca, "Lig sıralaması için değerli bir galibiyet aldık ve üst sıralarda kalma hedefimizi sürdürdük. Galatasaray Odeabank'ın pota altındaki zaaflarını değerlendirdik. Tempoyu yüksek tutmaya çalıştık. Rakibimiz daha düşük tempoda oynamayı seviyor." diye konuştu.

Galatasaray Odeabank'ın ligde ve THY Avrupa Ligi'nde bulunduğu yeri hak etmediğini söyleyen tecrübeli başantrenör, "Rakibimizi kutluyorum. Değerli oyuncuları var. THY Avrupa Ligi için kurulmuş bir takım. Şu anda Avrupa'daki sıralaması gerçekçi değil. Değerli bir hocaları var. Bu yüzden kazanmak anlamlıydı. Galatasaray'ı uzun süredir yenemiyorduk. Bu galibiyet bizi daha da sevindiriyor. Performansımızı koruyarak ligin sonuna kadar devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Oyuncusu Michael Thompson'ın sonuca büyük katkı yaptığını söyleyen Sarıca, "Bu maçın Thompson'a özgüven aşılayacağını düşünüyorum. Zincirlerini kıramıyordu. Ona güvendik ve destek olduk. Sonuçta bugün katkı yaptı. Umarım bu performansını ligin sonuna kadar devam ettirir." değerlendirmesinde bulundu.

Sarıca, derbi maçta yaşanan küfürlü tezahüratlarla ilgili olarak ise, "Hiçbir salonda küfürle ve taşkınlıkla ilgili olayları tasvip etmiyoruz. Bu ülkemizin sorunu. Yöneticilerin doğru mesajlarıyla bunu düzeltebiliriz. Bugün güzel bir oyun vardı. İki takım da kazanmak için elinden geleni yaptım. Umarım bu sorunu ortadan kaldırırız." dedi.

- Galatasaray Odeabank cephesi

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, ev sahibi ekibin 30 faul atışı kullandığını söyleyerek, hakemlerin tutumunu eleştirdi.

Sarı-kırmızılı ekibin sert savunma yapan bir takım olmadığını belirten Ataman, "Biz rakibimizden daha fazla iki sayı atmışız. Üçlük sayısı ise aynı. Ancak ev sahibi ekip 30 faul atmış. Böyle bir durum ilk kez başımıza geliyor. Sertliğin en üst seviyede olduğu THY Avrupa Ligi'nde bile 30 faul atışına maruz kalmadık. Saha avantajı hakemleri etkileyince, Beşiktaş Sompo Japan'ın istediği gibi oldu." şeklinde konuştu.

Hücumda çok top kaybı yaptıklarını vurgulayan sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "İlk periyotta istediğimiz gibi oynayamadık. Yumuşak başladık ve 28 sayı yedik. Hücumda çok top kaybı yaptık ve normal oyunumuzu sergileyemedik. Maçta 15-16 sayı geriye düşünce sertleştik ve oyunu dengeledik. Diğer 3 periyotta daha üstün olduğumuzu söyleyebilirim. Son periyotta McCollum'un iki üçlüğü girmeyince, oyunu dengeleyemedik." değerlendirmesinde bulundu.

Ergin Ataman, Beşiktaşlı taraftarların kendi aleyhinde yaptığı tezahüratlar ile ilgili gelen bir soruya ise, "Siz, 'temiz toplum, temiz spor' diyorsunuz ama kaosla besleniyorsunuz. Bu konuda konuşmak istemiyoruz. Ben burada 3 kupa kazandım. Taraftarların böyle yapmasının sebebi sizlerin tutumudur." diyerek gazetecileri suçladı.

Sarı-kırmızılı takımın oyuncusu Sinan Güler ise önemli bir maçı kaybettiklerini ve üzgün olduklarını belirterek, "Maçın başında yaptığımız hatalar ve kötü hücumlarla avantajı rakibe verdik. Böyle bir atmosferde geri gelmek için çaba göstersek de yetmedi." ifadelerini kullandı.

- Ataman, sosyal medyada tepki gösterdi

Ergin Ataman, derbi maçta siyah-beyazlı taraftarların kendisine yönelik küfürlerine sosyal medyadan cevap verdi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı'nın başında bulunduğu dönemde kazanılan, FIBA EuroChallenge, lig ve Türkiye Kupası kupalarıyla çekilmiş bir fotoğraf yayınlayan Ataman, "Seviyesiz küfürler ve hakaretler ile ne Beşiktaş müzesindeki bu kupaları lekeleyebilir, ne de her yerde temiz spor çabamı engelleyebilirsiniz." açıklamasında bulundu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz