Basketbol

Ergin Ataman iddialı

25 Ağustos 2016 Perşembe 16:06 - Son Güncelleme 25 Ağustos 2016 Perşembe 13:13

"Nerede oynuyorsak, o kupayı almak için mücadele ederiz."

Avrupa Kupası'nın son şampiyonu Galatasaray Odeabank'ın başarılı antrenörü Ergin Ataman, Avrupa Ligi için de iddialı konuştu. Ataman, "İddialı bir ekip kurduk. Nerede oynuyorsak, o kupayı almak için mücadele ederiz" dedi.

Deneyimli teknik adam ayrıca, milli takımın başında olmayı da istediğini dile getirdi.

Galatasaray Odeabank'ın başında Avrupa Kupası şampiyonluğu yaşayan Ergin Ataman, yeni sezonla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Bu sezon Avrupa Ligi'nde mücadele edecek sarı-kırmızılıların başarılı teknik adamı, "Zaten zor bir ligdi. Değişen formatla, takımların en güçlüleri kaldı. Türkiye Ligi ile birlikte 70-80 civarı maç yapacağız. Her takım, dörtlü final için kadro kuruyor. Dörtlü final'e kalmak bize yetmez. Biz nerede oynuyorsak, o kupayı almak için oynar ve mücadele ederiz" dedi.

Avrupa Kupası'nı kaldırmanın camiada büyük heyecan yarattığını söyleyen Ergin Ataman, yönetimin bunu gözardı etmeyip geçen yıl 6 milyon dolarlık bütçeyi 9 milyon dolara çıkarttığını ifade etti.

Ataman, "Bir çok Avrupa Ligi takımına göre yine de düşük bir bütçe gibi görünebilir. Ancak hedefe ulaşmak için yeterli olacağına inanıyorum" dedi.

Deneyimli teknik adam, Fenerbahçe'nin başarılı koçu Obradovic ile kıyaslanmasıyla ilgili olarak da; "Obradovic, Avrupa'nın en kariyerli, en başarılı antrenörü. Onunla mukayese edilmek gurur verici..." şeklinde konuştu.

Öte yandan Eylül ayında sona erecek milli takım görevini sürdürmek istediğini belirten Ergin Ataman, 2017'de Türkiye'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda milli takımın başında olmak istediğini de dile getirdi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz