Basketbol

G.Saraylı oyuncuya 1 yıl men cezası

29 Ağustos 2016 Pazartesi 23:27 - Son Güncelleme 29 Ağustos 2016 Pazartesi 20:29

TBF Disiplin Kurulu, Stephan Lasme'ye 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verdi

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu, Galatasaray Odebank takımı oyuncularından Stephan Lasme'ye 1 yıl hak mahrumiyeti ve 50 bin lira para cezası verdi.

TBF'den yapılan açıklamada, 22 Mayıs tarihinde Galatasaray Odebank ile Pınar Karşıyaka arasında oynanan Spor Toto Süper Lig play-off çeyrek final maçının bitiminde sarı-kırmızılı takımın oyuncularından Lasme'nin doping kontrolünün yapıldığı belirtildi.

Kontroller neticesinde sporcunun 2016 yılı WADA Yasaklı Maddeler Listesi'nde yazılı olan, "Carboxy-THC" maddesini bulundurduğu ve 1 yıl hak mahrumiyeti ile 50 bin lira para cezası almasına karar verildiği bildirildi.

Kurul ayrıca, Abdullah Gül Üniversitesi Kulübü Başkanı Ömer Yağmur'a hak mahrumiyeti bulunmasına rağmen 28 Mart tarihinde İstanbul Üniversitesi'yle oynanan maçın öncesinde protokol tribününe oturması, müsabakanın devre arasında teknik komisere yönelik uygunsuz sözler söylemesi, devre arasında saha zeminine girerek ödül törenine katılması nedenleriyle 100 gün hak mahrumiyeti ve 20 bin lira para cezası verildiğini aktardı.

Öte yandan kurul, İstanbul DSİ takımı sporcusu Fırat Aydemir'e yasaklı madde olan Carboxy-THC bulunması ve doping kontrolü sırasında doping kontrol yetkililerini yanıltmaya yönelik davranışlarda bulunması nedenleriyle, 5 ay hak mahrumiyeti ve 20 bin lira para cezası, Gelişim Koleji takımı sporcusu Kaan Yılmaz'a da idrar tahlilinde, yasaklı madde olan metenolone bulunması nedeniyle, 4 yıl hak mahrumiyeti ve 50 bin lira para cezası verildiğini açıkladı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz