Basketbol

Torku Konyaspor ligden düştü!

30 Nisan 2016 Cumartesi 23:00 - Son Güncelleme 30 Nisan 2016 Cumartesi 22:17

Türk Telekom'a yenilen Torku Konyaspor, ligden düşen ilk takım oldu.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde alt sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmada Türk Telekom, sahasında Torku Konyaspor'u 95-81 yendi. Bu sonuçla Torku Konyaspor, ligden düşen ilk takım oldu.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf, Türk Telekom oldu. Yaptığı savunmayla rakibine sayı atma şansı vermeyen başkent ekibi, hücumda da Harris, Buckner, Haislip ve Erkan Veyseloğlu ile sonuca giderek 3. dakikada skoru 10-0'a getirdi.

Torku Konyaspor'da Mullens, 5. dakikada bir pozisyon sonrasında hakeme yaptığı itiraz nedeniyle diskalifiye edilirken, Türk Telekom, pota altındaki etkili oyunuyla ilk çeyreği 27-18 üstün bitirdi.

Türk Telekom, ikinci periyoda yüksek şut yüzdesi yakalayarak girdi. Dış atışlarda Evren Büker ve Haislip, boyalı alanda da Buckner ile skor bulan Ankara ekibi, 14. dakikayı 14 sayı farkla önde geçti: 40-26.

Buckner'ın skorer oyununu sürdürmesi, Cevher Özer'in de hücumda katkı vermesiyle farkın kapanmasına izin vermeyen Türk Telekom, soyunma odasına 55-40 üstün gitti.

Skor açısından kısır başlayan 3. çeyrekte Christmas ve Williams ile rakip savunmayı aşan Torku Konyaspor, farkı azaltsa da 23. dakika 58-46 Türk Telekom lehine geçildi. Harris ve Evren Büker'in sayılarıyla kontrolü eline alan başkent ekibi, farkı giderek açtı ve final periyoduna 77-58 önde girdi.

Karşılıklı basketlerle girilen son çeyrekte konuk takım Williams ve Plisnic, ev sahibi ekip ise Evren Büker ile sayılar bulurken, Türk Telekom, 33. dakikayı 82-64 üstün geçti.

Christmas, Williams ve Merthan Mutlu'nın basketleriyle Torku Konyaspor, 37. dakikada farkı 10 sayıya kadar (85-75) indirdi. Harris ve Haislip'in basketleriyle farkın daha fazla kapanmasına izin vermeyen Türk Telekom, karşılaşmadan 95-81 galip ayrıldı.

Salon: Ankara

Hakemler: Engin Kennerman, Alper Özgök, İbrahim Altıntaş

Türk Telekom: Evren Büker 11, Harris 24, Buckner 9, Haislip 24, Erkan Veyseloğlu 7, Valters 4, Rasic, Cevher Özer 8, Woodside, Murat Göktaş 3, Mutlu Akpınar 5

Torku Konyaspor: Merthan Mutlu 12, Mullens, Burak Selen 11, Christmas 23, Williams 11, Doğukan Sönmez, Pastal 7, Plisnic 15, İsmail Yüceer 2

1. Periyot: 27-18

Devre: 55-40

3. Periyot: 77-58

Diskalifiye: 05.02 Mullens (Torku Konyaspor)

MAÇIN ARDINDAN

Türk Telekom Başantrenörü Bıyıktay:  "Kalan iki maçımızı da kazanmak istiyoruz"

Türk Telekom Başantrenörü Burak Bıyıktay, ligde kalma adına önemli bir maç kazandıklarını söyledi.

Bıyıktay, Spor Toto Basketbol Ligi'nde 95-81 kazandıkları Torku Konyaspor maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısında, ligde kalma yolunda rakiplerinin alacağı sonuçların da önemine değinerek, "Kalan iki maçımızı da kazanmak istiyoruz." dedi.

Maçın başında farkı yakaladıklarını ifade eden Bıyıktay, "Savunma açısından gevşek bir maç oldu. İstatistikleri konuşmaya gerek yok, böyle maçlarda farklı olabiliyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Çarşamba günü oynayacağımız Galatasaray Odeabank maçına hazırlanacağız." diye konuştu.

Torku Konyaspor Antrenörü Yolcu: "Ekonomik sıkıntılar nedeniyle bu noktaya geldik"

Ligden düşmesi kesinleşen Torku Konyaspor Antrenörü Murat Yolcu ise ekonomik kriz nedeniyle takımın bu duruma geldiğini vurguladı.

Aktif sporculuk hayatında Konyaspor'un kaptanlığını yapmış biri olarak mevcut durumdan dolayı üzüntüsünü dile getiren Yolcu, şöyle konuştu:

"Ligde kalma adına belki çocuğumuzdan çok bu takıma emek verdik. Yaşanan ekonomik kriz ve bazı oyuncuların kaçması bizi bu noktaya getirdi. 3 senedir ayağımızı yorganımıza göre uzatarak transfer yaptık. Bu sene 11 yabancıyla oynamışız, belli ki bu sene yabancı oyuncu seçimlerinde hatalıyız. Yabancı oyuncuya parasını vermezsen, oynamıyor ve bu duruma geliyorsunuz. Demek ki Türk oyuncu kadrosunu daha ağırlıklı ve sağlam yapmamız gerekiyormuş. Türk Telekom'a da kalan maçlarında başarılar dilerim."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz