Basketbol

Tekerlekli sandalye basketbolda play-off heyecanı

23 Mayıs 2016 Pazartesi 15:02 - Son Güncelleme 23 Mayıs 2016 Pazartesi 12:05

1. Lig'e yükselecek takımlar belirlenecek.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından 16 takımın katılımıyla Mersin'de düzenlenen Tekerlekli Sandalye Garanti Basketbol Bölgesel Lig play-off müsabakaları başladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Edip Buran Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış törende yaptığı konuşmada, turnuvanın Mersin'de yapılıyor olmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Sporun dostluk, sevgi, barış, kardeşlik, rekabet ve paylaşmak olduğunu aktaran Kocamaz, şöyle devam etti:

"Mersin'de özellikle Akdeniz Oyunları'ndan bu yana birçok spor tesisine sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Bizim amacımız bu tesislerin dolu dolu kullanılması ve gençliğe, ülkenin birliğine beraberliğine hizmet etmesidir. Mersin'i her konuda öncü bir kent yapmanın gayreti içerisindeyiz. Sporun her türlüsüne destek veriyoruz. Bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz."

Kocamaz öncelikli hedeflerinin Mersin'i engelsiz bir kent yapmak olduğunu, bunun için de birçok platformda sözleşmeler imzaladıkların sözlerine ekledi.

- 1. Lig'e yükselecek takımlar belirlenecek

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk de bu sezonun basketbolda son organizasyonunu Mersin'de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kentte 16 takımın katılımıyla yapılan play-off müsabakalarında 2016-2017 sezonunda ilk defa oluşturdukları Türkiye Birinci Ligi'ne yükselecek 4 takım ile Türkiye 2. Ligi'nde mücadelede edecek 8 takımın tespitinin yapılacağını anlatan Uztürk, şöyle konuştu:

"Bu açıdan çok önemli ve oldukça ağır bir organizasyon. Çünkü 16 tekerlekli basketbol takımının spor sandalyelerini ve dışarıda kendi kullandıkları sandalyeleri düşünecek olursanız aşağı yukarı şu anda 2 spor salonunda 200'e yakın spor sandalyesi var. Bunların taşınmasının nakli bile ayrı hassasiyet gerektiriyor. Dolayısıyla inşallah bundan sonra bu kadar ağır yüklü play-off müsabakalarına yer vermeyeceğiz. Bu hem ekipler hem de federasyon açısından bir hayli zahmetli oluyor. Büyükşehir Belediyesi kulüplerimize 50 bin lira tutarında barınma konusunda opsiyon açtı. Bu her kulübümüze aşağı yukarı 3 bin lira katkı sağlamış oluyor."

Mersin Vali Yardımcısı Ogün Bahadır da katılan tüm takımlara başarılar diledi.

Organizasyon 26 Mayıs Perşembe günü sona erecek.

Sıradaki Haber
''Çalışmamızı şampiyonlukla taçlandırmak istiyoruz"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz