Basketbol

Galatasaray Odeabank, Sırbistan'da mağlup

23 Şubat 2017 Perşembe 23:18 - Son Güncelleme 24 Şubat 2017 Cuma 03:20

THY Avrupa Ligi'nde Galatasaray Odeabank, Sırp ekibi Kızılyıldız'a deplasmanına 77-58 mağlup oldu.

Basketbol THY Avrupa Ligi’nin 23. haftasında Galatasaray Odeabank, konuk olduğu Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız MTS’ye 77-58 yenildi. Galatasaray Odeabank ligdeki 16. yenilgisini alırken, Kızılyıldız MTS ise 13. kez galibiyet sevinci yaşadı.

Karşılaşmanın ilk periyodunda Kızılyıldız MTS’de Lazic’in üç sayılık basketlerine sarı-kırmızılı takımda Göksenin Köksal ve Micov karşılık verdi. Kızılyıldız MTS, ilk periyodu 20-17 önde kapadı.

İkinci periyoda etkili başlayan taraf ev sahibi takım oldu. Thompson, Jenkins, Simonovic ve Lazic ile etkili olan Kızılyıldız MTS, ilk yarıyı 48-29 önde tamamladı.

Üçüncü çeyrekte ev sahibi takım, Kuzmic’in hem savunmada hem hücumdaki etkili oyunu, Lazic ve Jovic’in sayılarıyla periyodun bitimine üç dakikadan az bir süre kala farkı 26 sayıya (62-36) çıkardı. Kızılyıldız MTS son çeyreğe de 64-42 önde girdi.

Sarı-kırmızılı takım, son periyotta Can ve Ege’nin bulduğu sayılarla aradaki farkı kapatmaya çalışsa da Kızılyıldız MTS, mücadeleden 77-58 galip ayrıldı.

Maçın en skorer ismi 17 sayıyla Kızılyıldız MTS'den Lazic oldu.

Salon: Aleksandar Nikolic

Hakemler: Emilio Pizarro Perez (İspanya), Jakub Zamojski (Polonya), Sergio Silva (Portekiz)

Kızılyıldız MTS: Mitrovic, Lazic 17, Jenkins 11, Jovic 6, Kuzmic 16, Simonovic 12, Wolters 2, Dobric, Guduric 2, Thompson 10, Bjelica 1, Simanic

Galatasaray Odeabank: Sinan Güler 8, Micov 11, Schilb 2, Pleiss 2, Göksenin Köksal 5, Fitipaldo 8, Daye 8, Tyus 1, Emir Preldzic 4, Diebler, Ege Arar 4, Can Korkmaz 5

1. Periyot: 20-17

Devre: 48-29

3. Periyot: 64-42

Maçın ardından

Ataman: "Kalan maçlarımızda daha iyi mücadele etmeliyiz" 

THY Avrupa Ligi'nin 23. haftasında Kızılyıldız MTS'ye deplasmanda 77-58 mağlup olan Galatasaray Odeabank'ın başantrenörü Ergin Ataman, play-off şanslarını kaybetmelerine rağmen kalan maçlarda daha iyi mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.

Belgrad'da Aleksandar Nikolic Spor Salonu'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ataman, play-off şansını daha önce kaybettiklerini anımsatarak, hedefleri olmadan böyle bir atmosferde oynamanın kendileri için kolay olmadığını ifade etti.

Özellikle maçın ilk yarısında Kızılyıldız MTS'nin agresif savunmasına karşı sarı-kırmızılı oyuncuların konsantre olamadığını aktaran Ataman, ev sahibi takımın Branko Lazic'in üç sayılık basketleriyle maça iyi başladığını kaydetti.

İkinci devrede yedek oyunculara şans verdiğini ve sonrasında oyunun Kızılyıldız MTS için daha kolay hale geldiğini söyleyen Ataman, "Her ne kadar hedefimize ulaşma şansımızı yitirmiş olsak da Avrupa Ligi'nde kalan maçlarımızda daha iyi mücadele etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Kızılyıldız MTS cephesi

Kızılyıldız MTS Başantrenörü Dejan Radonjic de Galatasaray Odeabank'a karşı iyi oynadıklarını belirterek, "İyi bir maç çıkardık." dedi.

İlerleyen dakikalarda oyunu kontrol etmeye başladıklarını aktaran Karadağlı antrenör, Galatasaray Odeabank maçını kazanmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yoğun bir maç programından çıktıklarını ve takımdaki sakatların iyileştiğini aktaran Radonjic, sarı-kırmızılı takıma karşı farklı bir galibiyet almış olmanın kendisini ayrıca mutlu ettiğini kaydetti.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz