Basketbol

Vesely'nin gözü ''Dörtlü Final''de

29 Nisan 2016 Cuma 11:48 - Son Güncelleme 29 Nisan 2016 Cuma 08:53

Jan Vesely sakatlığını atlatıp dörtlü finalde yer almak istediğini söyledi.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın başarılı oyuncusu Jan Vesely, sakatlığını atlatıp THY Avrupa Ligi'nde takımıyla Dörtlü Final'de yer almak istediğini ancak henüz durumunun belli olmadığını söyledi.

Sarı-lacivertli takımın önemli isimlerinden Vesely, yaptığı açıklamada sakatlığı hakkında bilgi verdi.

Fenerbahçe'nin Spor Toto Basketbol Ligi'nde 20 Mart'ta Pınar Karşıyaka'yla oynadığı maçta ayak bileğinden sakatlanan ve o günden bu yana forma giyemeyen Vesely, 13-15 Mayıs tarihlerinde Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek organizasyonda oynamak istediğini belirtti.

Takımını önemli maçlarda yalnız bırakmak zorunda kalan Vesely, parkelere dönüşüyle ilgili kesin bir tarih söyleyemeyeceğini vurgulayarak, "Berlin'de olup olmayacağımı ben de çok merak ediyorum. Bunun için çalışıyorum ama sonucunun belli olmadığı bir şey için söz veremem. Sakatlığımı atlatıp Dörtlü Final'de olmak istiyorum. Bunun için çok çalışıyorum ama henüz durumum belli değil." diye konuştu.

"Saha dışında olmak çok zor bir şey"

Sarı-lacivertli takımda ikinci sezonunu geçiren tecrübeli oyuncu, sakatlıktan dolayı forma giyememenin kendisi için zor bir durum olduğunu ifade etti.

Real Madrid'le oynanan play-off çeyrek final serisinin hatırlatılması üzerine Vesely, "Dışarıda oturmak çok daha zor bir şey. Sahada olduğunuz zaman savaşabiliyorsunuz. O adrenalinle hissetmiyorsunuz acıyı, yorgunluğu. Sürekli arkadaşlarınıza yardım etmek istiyorsunuz. Dışarıda otururken aynı şey söz konusu değil. Elinizden hiçbir şey gelmiyor. Arkadaşlarınıza yardım edememek çok zor bir şey." ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertlilerin Real Madrid'i 3-0'la geçtiği play-off çeyrek final serisinden sonra takım arkadaşlarının "Seriyi Vesely için kazandık. Vesely, Dörtlü Final'de olmayı hak ediyor." sözleri karşısında çok duygulandığını aktaran 26 yaşındaki oyuncu şunları kaydetti:

"Takım arkadaşlarıma minnettarım. Sadece beni düşündükleri için değil, Dörtlü Final'e kaldıkları için de minnettarım. Sakatlık sürecim onların desteğiyle daha hızlı geçecek. Yüzde yüz gücümle dönmek için çok çalışıyorum. Takım arkadaşlarımın bana verdiği desteği her zaman hissediyordum. Real Madrid maçından sonra bu desteği bir kez daha hissetmek beni çok onurlandırdı."

"Şampiyon olmak için her şeyi yapacağız"

Geçen sezon da Fenerbahçe'yle Dörtlü Final heyecanı yaşayan Vesely, Berlin'de şampiyon olmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını aktardı.

Kendilerini net bir favori olarak göstermek istemediğini aktaran tecrübeli oyuncu, "Dörtlü Final'e kalan her takım favoridir. Uzun bir yoldan geliyoruz ve herkes aynı şekilde bu yolu geçiyor. Bütün takımlar favoridir, diyebiliriz. Dörtlü Final sonunda şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız. Bütün sezon devam ettirdiğimiz rutin alışkanlıklarımızı bozmazsak oradan istediğimizi alırız. 'Biz favoriyiz' söyleminden hoşlanmıyorum. Oradaki bütün takımlar çok kuvvetli." diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz