Diğer Sporlar

IAAF'tan 3 Rus sporcuya yarışma izni

31 Mayıs 2017 Çarşamba 14:37 - Son Güncelleme 31 Mayıs 2017 Çarşamba 14:38

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), gereken kriterleri karşıladıkları gerekçesiyle 3 Rus atlete "tarafsız sporcu" olarak yarışlara katılma izni verdi.

IAAF'in internet sitesinden yapılan açıklamada, tarafsız sporcu olarak yarışmayı talep eden Rus atletlerden başvurusu incelenen sporcular Kseniya Aksyonova (400 metre), Vera Rudakova (400 metre engelli) ile Vera Rebrik'in (cirit) yeniden müsabakalara katılabileceği belirtildi.

Rusya Atletizm Federasyonunun uluslararası organizasyonlardan men cezasının devam etmesi nedeniyle 3 atlet, tarafsız sporcu kategorisinde yarışlara katılabilecek. Söz konusu sporcular, organizasyon yetkililerinin de izin vermesi halinde ağustos ayında İngiltere'de düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası'nda yarışabilecek. 

Açıklamada, tarafsız sporcu olarak yarışmayı talep eden Rus sporculardan 28'inin başvurusunun reddedildiği, 27'sinin ise dosyasının inceleme altında olduğu belirtildi.

Daha önce Rus sporculardan Darya Klishina (uzun atlama), Yuliya Stepanova (800 ve 1500 metre), Anzhelika Sidorova (sırıkla atlama), Kristina Sivkova (100 metre), Aleksei Sokirskii (çekiç atma), Maria Kuchina (yüksek atlama), Illia Mudrov (sırıkla atlama), Olga Mullina (sırıkla atlama), Sergey Shirobokov (yürüyüş), Sergey Shubenkov (100 metre engelli), Yana Smerdova (yürüyüş) ve Daniil Tsyplakov (yüksek atlama) gereken kriterleri karşılayarak tarafsız sporcu kategorisinde müsabakalara katılma izni almıştı.

Sıradaki Haber
Everest'te Türk bayrağı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz