Diğer Sporlar

Köprüde maratona yeni düzenleme

14 Kasım 2013 Perşembe 16:31 - Son Güncelleme 14 Kasım 2013 Perşembe 17:37

Maratonda Boğaz Köprüsü'nden yürüyerek geçilecek.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 17 Kasım'da koşulacak 35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda Boğaziçi Köprüsü'nde insanların koşmasıyla ortaya çıkacak rezonans riskini aşmak için katılımcıların köprüye gruplar halinde alınacağını ve köprünün yürünerek geçileceğini bildirdi.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) merkezini ziyaret eden Bakan Yıldırım, burada konuşma yaptı.

Maraton için önlemler alınacak

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yıldırım, 17 Kasım Pazar günü yapılacak 35. Vodafone İstanbul Maratonu'nun Boğaziçi Köprüsü'nden de geçilerek koşulacağını belirten bir gazetecinin, ne tür tedbirler alındığı sorusu üzerine, "Gerekli tedbirler alınacak. Boğaziçi Köprüsü bir asma köprü olduğu için o kadar insan birden koşunca bir rezonans riski ortaya çıkıyor. Bu sorunun yaşanmaması için insanlar köprüye grup grup alınacak, koşma şeklinde değil yürüme şeklinde köprüden geçilecek. Köprüyü geçtikten sonra insanlar koşabilirler. Amaç bu şenliği herhangi bir tatsız olaya mahal vermeden tamamlamak" diye konuştu. 

3. köprüde hedef 2015

Yıldırım, İstanbul Boğazı'na yapılacak 3 köprüye ilişkin de köprü inşaatının son hız devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:

"3. köprüyü çevre yollarıyla birlikte 2015 yılının ortalarında bitirmek ve İstanbullular'ın hizmetine sokmak istiyoruz. Bu çok iddialı bir hedef, dünyada bir ilk olacak. Onun için 3 vardiya çalışılıyor çünkü İstanbul'un bir numaralı sorunu trafik. 3. köprü yapıldığında bütün büyük araçlar buradan geçip gece-gündüz gidecekler. Bu da araçların bekleme nedeniyle yaşadığı ekonomik kaybı önleyecek ve yine şehir içindeki trafiğin yükünü azaltacak." 

Sıradaki Haber
Karayel, Avrupa'da "ayın atleti"ne aday
Yükleniyor lütfen bekleyiniz