Diğer Sporlar

Madalyalar şehitlere armağan

14 Aralık 2016 Çarşamba 11:59 - Son Güncelleme 14 Aralık 2016 Çarşamba 09:01

23. Avrupa Kros Şampiyonası'nda, 2 takım, 4 de bireysel olmak üzere 6 madalya ile ilk sırayı alan Türk Milli Takımı'nda buruk bir sevinç yaşanıyor.

Avrupa Kros Şampiyonası'nda kadınlarda altın, erkeklerde ise bronz madalya kazanan Türkiye Kros Milli Takımı, organizasyonda elde ettikleri madalyaları, İstanbul'daki hain saldırıda şehit düşenlere armağan etti.

İtalya'nın Chia kentinde 11 Aralık'ta yapılan 23. Avrupa Kros Şampiyonası'nda, 2 takım, 4 de bireysel olmak üzere 6 madalya ile ilk sırayı alan Türk Milli Takımı'nda buruk bir sevinç yaşanıyor.

Kadın Milli Takımı'nın kaptanı Özlem Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İtalya'ya şampiyonluk hedefiyle gittiklerini belirterek, "İstanbul'daki patlama İtalya'daki yarıştan bir gün önce oldu. Bu bizi daha da hırslandırdı." dedi.

Şampiyon olacaklarına zaten inandıklarını dile getiren Özlem, "Yarışmadan bir gün önce toplantımız vardı. Toplantıda federasyon başkanımız Fatih Çintimar'a şampiyonluk sözü verdik ancak o akşam Türkiye'den kötü haber geldi. Arkadaşlarla kendi aramızda da toplantı yaptık ve 'şampiyon olup madalyamızı şehitlerimize armağan edeceğiz.' dedik." ifadelerini kullandı.

Takım halinde Avrupa şampiyonluğunun çok mutluluk verici bir şey olduğunu kaydeden Özlem, olaylar nedeniyle ülkeye üzüntülü bir şekilde döndüklerini ifade etti. Özlem, "Madalyalarımızı kahraman şehitlerimize armağan ediyoruz." diyerek duygularını dile getirdi.

Özlem Kaya, şunları söyledi:

"Teknik ekibimiz, başkanımız bizi yarışmanın hiçbir yerinde boş bırakmadı. Sekiz kilometre boyunca her 20 metrede bir arkadaşlarımız, yöneticilerimiz, başkanımız bize bağırıyordu. Onların sesini hep duyduğumuz için hiçbir noktada, 'yoruldum, biraz da dinleneyim.' diyemedim. Şampiyon olarak İngiltere'nin kadınlarda 14 yıllık hegemonyasına son verdik. Hep onlar geçerdi biz üzülürdük, şimdi biz mutluyuz onlar üzgün."

- Cihat: "Bu tür şeyler insanı daha çok hırslandırıyor"

Erkek Milli Takımı'nın kaptanı Cihat Ulus ise bu yılki yarışın oldukça zorlu ve sert geçtiğini belirterek, "2014'te takım halinde şampiyon olmuştuk. Bu yıl da büyük mücadele verdik. Kürsüye çıkmayı başardık. Hem ülkemiz hem de bizim için çok iyi oldu." şeklinde görüşlerini aktardı.

Hain terör saldırısının kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Cihat, "Bu tür şeyler insanı daha çok hırslandırıyor. Sevincimiz kursağımızda kaldı. Üzüntülü bir şekilde yarıştık. Elimizden geleni yaptık. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

- Yarışın "altın" atletleri Yasemin ve Aras

Beş bin ve 10 bin metrede Avrupa şampiyonluğu bulunan, krosta ise ilk Avrupa şampiyonluğunu kazanan Yasemin Can, biraz rüzgarlı olmasına rağmen iyi bir yarış geçirdiğini söyledi.

"Bu daha başlangıç, daha çok madalya getireceğim." diyen Kenya asıllı milli sporcu, "Türkiye'de herhangi bir problem yok. Etrafımızdaki insanlar bizimle çok mutlu.
Hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hem de federasyon başkanımızı çok seviyoruz. Burada insanlar bizi seviyor, biz de onları." şeklinde konuştu.

Erkek takımının altın madalyalı ismi Aras Kaya da çim zemini beğendiğini, Chia'nın koştuğu en hızlı parkur olduğunu dile getirdi.

Kenya asıllı sporcu, "Ülkemize başarılar kazandırmaya başladık. Bunun devamı gelecek. Gelecek yıl Dünya Kros Şampiyonası Uganda'da. Orada da ülkem adına madalya kazanmak istiyorum." dedi.

Türkiye'de kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini kaydeden Aras, şunları kaydetti:

"Burada herkes birbirine çok sıkı sarılıyor. Sokağa çıktığımda herkes 'gel çay içelim.' diyor. Bu ülke adına koştuğumuz için çok mutlu ve gururluyuz. İtalya'da şampiyona sonrası aldığımız haber bizi çok üzdü. Çok sayıda şehidimiz olduğunu duyduk. Ben ve tüm takım arkadaşlarım Avrupa ve dünyaya bu önemli mesajı iletmek için asker selamı verdik."

İtalya'nın Chia kentindeki şampiyonadan 3 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya ile ayrılan Türkiye, 1994'ten bu yana düzenlenen şampiyona tarihinde ilk kez madalya sıralamasının zirvesine çıktı. Avrupa Kros Şampiyonası'nda 2002'den beri ilk sırada bulunan İngiltere'nin şampiyonluk serisi de son bulmuş oldu. 

Sıradaki Haber
Avrupa Kros Şampiyonası'nda 3 altın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz