Diğer Sporlar

'Maratonda doping' ile ilgili yeni gelişme

01 Ocak 2014 Çarşamba 16:01 - Son Güncelleme 01 Ocak 2014 Çarşamba 16:09

"Maratonu 1. bitiren Kiprotich'de doping tespit edildiği bilgisi bize ulaştı."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Alparslan Baki Ertekin, 35. Vodafone İstanbul Maratonu'nu erkeklerde birinci tamamlayan Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich'in doping numunesinin pozitif çıktığı bilgisinin kendilerine ulaştığını söyledi.

Ertekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abraham Kiprotich'in A numunesinde yasaklı madde tespit edildiği bilgisini aldıklarını ifade ederek, "Profesyonel sporcular için uygulanan doping testinde biz Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'yle çalışıyoruz ve numuneleri de onlara teslim ediyoruz. Bize gelen bilgi, Kiprotich'in A numunesinin pozitif olduğu yönünde" diye konuştu.

Organizasyonda dereceye giren sporculara verilen para ödülleri konusuna da açıklık getiren Ertekin, "Biz zaten bu ödemeleri yapmak için doping testi sonuçlarını bekliyoruz. Normalde dün ödemelerini yapacaktık. Ancak bu doping haberi gelince, sadece Kiprotich'in değil, erkekler kategorisindeki diğer sporcuların da ödemesini durdurduk. Çünkü bu durum kesinliğe kavuştuğunda, sıralama yeniden oluşacak ve biz de ödemeleri buna göre gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

35. Vodafone Avrasya Maratonu'nda, birinciye 50 bin dolar, ikinciye 25 bin dolar, üçüncüye 15 bin dolar, dördüncüye 10 bin dolar ve beşinciye de 8 bin dolar ödül verilecek.

Sıradaki Haber
(VİDEO) İstanbul Maratonu'nu dopingle mi kazandı?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz