Diğer Sporlar

Mersin'de atletizm şöleni

27 Mayıs 2016 Cuma 15:14 - Son Güncelleme 27 Mayıs 2016 Cuma 12:22

Mersin'in ev sahipliğinde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası düzenlenecek.

Avrupa Atletizm Birliği (EA) ile Türkiye Atletizm Federasyonu iş birliğinde Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, 28 Mayıs Cumartesi günü başlayacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Nevin Yanıt Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilecek organizasyonla ilgili bir kafede gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, şampiyonanın önümüzdeki yıl da Mersin'de düzenleneceğini söyledi.

Şampiyonanın sıradan bir yarış olmadığını anlatan Çintimar, şöyle konuştu:

"Avrupa atletizminin en büyük yarışması. Yarışmada ülkemizi erkeklerde ENKA Spor, bayanlarda Fenerbahçe temsil edecek. Geçen yıl her iki kulübümüz de ikincilik aldı. Bu sene inşallah iki kulübümüzü de kürsünün en üstünde görmeyi arzuluyoruz. Bu yıl çalışmalara başladığımızda Avrupa'nın birçok yerinde ülkemizdeki terör olayları nedeniyle organizasyonu buradan alabilmek için büyük çaba sarf ettiler ama sonuçta şunu gördüler; biz güçlü ve düzenli bir ülkeyiz hiçbir şekilde hiçbir yerde bizim organizasyonumuzun iptal olması gerekmiyor. Bu anlamda bakanlığımız ve sayın bakanımızın çok ciddi çabaları neticesinde organizasyonlarımızı yapmaya devam edeceğiz. En güzel şekliyle ülkemizi temsil edeceğiz."

Mersin'in sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da spor şehri olduğunu vurgulayan Çintimar, "Mersin Akdeniz Oyunları'nın şehridir. Mersin'in bulunduğumuz coğrafyanın bir spor şehri olduğunu artık herkes biliyor" dedi.

Çintimar, bu yıl içerisinde Rio Olimpiyatları'nın yapılacağını anımsatarak, şu anda 33 kota aldıklarını, kota sayısını 40'a çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

"Mersin'i değişik platformlarda tanıtmak için çok yoğun gayret gösteriyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Mersin'in sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli ve stratejik kentlerinden birisi olduğunu kaydetti.

Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e getirilmesiyle ilgili mücadelenin içerisinde kendisinin de bulunduğunu anımsatan Kocamaz, şöyle devam etti:

"O dönemlerde ısrarla bu işi Mersin'e vermemek için direndiler. Yunanistan'a verilmişti ancak onların ekonomik krize girmesi nedeniyle bu işi kurtaramayacağı anlaşıldı ve Mersin'e verildi. Çok kısa bir sürede Mersin'de çok büyük spor tesisleri hayata geçirildi ve oyunlar burada gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu kadar tesisin sadece Akdeniz Oyunları ile kalması doğru değil. Dolu dolu kullanılması gerekiyor. Biz de yerel yönetim olarak bu tesislerin heba edilmemesi için Mersin'i daha iyi tanıtmak amacıyla çok yoğun bir gayret gösteriyoruz."

Kocamaz, Mersin'in tanıtımıyla ilgili birçok uluslararası organizasyon da yaptıklarını belirtti.

ENKA ve Fenerbahçe'nin sporcuları da şampiyonanın Mersin'de yapılmasının önemine değinerek, ev sahibi olarak birincilik kürsüsüne çıkmak istediklerini söylediler.

Sıradaki Haber
Cimnastikte Avrupa heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz