Diğer Sporlar

Mert Atlı hedefi belirledi

23 Mayıs 2016 Pazartesi 22:16 - Son Güncelleme 23 Mayıs 2016 Pazartesi 19:18

Milli yürüyüşçü Mert Atlı, Rio'da madalya peşinde....

Ayvalık Atletizm Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdüren 23 yaşındaki milli yürüyüşçü Mert Atlı, Brezilya'nın Rio kentinde yapılacak olimpiyat oyunlarından madalya ile dönmeyi hedefliyor.

Slovakya'nın Dudince kentinde gerçekleştirilen IAAF Permit Yürüyüş Yarışı'nda elde ettiği dereceyle 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde eden Mert, milli takım başantrenörü Sabahattin Tatar ile olimpiyatlar öncesi hazırlıklarını sürdürüyor.

Mert Atlı, 10 yıldır atletizm sporuyla ilgilendiğini ve 2009'da ilk kez milli takıma seçildiğini söyledi.

Türkiye'yi daha önce Avrupa, Balkan ve dünya şampiyonalarında temsil ettiğini belirten Mert Atlı, "İnşallah olimpiyatlara hazırlık çalışmalarımız ağustos ayına kadar devam edecek. Ülkemi olimpiyatlarda en başarılı şekilde temsil etmeye çalışacağım." dedi.

Olimpiyatlarda ay-yıldızlı formayla mücadele etmenin bile büyük bir gurur vesilesi olduğunu vurgulayan Mert Atlı, bundan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Milli takımda yer alan her sporcunun olimpiyat oyunlarında şeref kürsüsüne çıkıp, madalya almayı hedeflediğine değinen Mert Atlı, şunları kaydetti:

"İnşallah olimpiyatlarda ülkem adına şeref kürsüsüne çıkıp, rengi ne olursa olsun bir madalya sahibi olacağım. Aslında bakıldığında spor bir soğuk savaştır. Bugün Brezilya'ya gittiğinizde ulu orta İstiklal Marşımızı seslendiremezsiniz ama olimpiyat şampiyonu olduğumuzda olimpiyatlara katılanlar ve tüm dünya, ülkenizin milli marşını ayakta dinleyip saygı gösterir. Benim için bundan daha büyük bir gurur olamaz."

- Tatar: "Haklı bir gurur"

Ayvalık Atletizm Spor Kulübü Başkanı da olan Sabahattin Tatar ise Mert Atlı'nın Slovakya'da iyi bir derece ile olimpiyat barajını aştığını ifade etti.

Mert'in, bir Türk ve Ayvalıklı olarak adını altın harflerle yazdırdığını dile getiren Tatar, "Her sporcunun hayali olimpiyatlara katılabilmektir. Bu bir zirvedir." dedi.

Tatar, Mert Atlı'nın çok disiplinli ve sistemli çalışmasının yanı sıra inanarak yoluna devam edip, olimpiyatlara katılmaya hak kazandığını belirtti.

Mert Atlı'nın bundan sonra tüm dünyanın gıptayla izleyeceği bir sporcu olacağına yürekten inandığını anlatan Tatar, şöyle konuştu:

"Rio'da yapılacak olimpiyatlarda, iki yürüyüş sporcumuz Mert Atlı ve Ersin Tacir ile madalya arayacağız. Olimpiyatlarda hangi sporcunun ne yapacağını hiç kimse önceden kestiremez. Olimpiyatların havası bambaşkadır. Örneğin 20 kilometrelik bir yürüyüş yarışmasında 1 saat 17 dakikalık dereceyle dördüncü olan bir sporcu, olimpiyatlarda 1 saat 21 dakikalık derecesiyle olimpiyat şampiyonu olabilir."

Sabahattin Tatar, Mert Atlı'nın herhangi bir sakatlık ya da talihsizlik yaşamazsa gerek olimpiyatlarda gerekse gelecek yıl Avrupa Şampiyonası'nda kürsünün en üst basamağında yer alacağına inandığını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Atletizmde "Süper Lig" heyecanı başlıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz