Diğer Sporlar

Nevin Yanıt yeniden zirve sahnede

25 Mayıs 2016 Çarşamba 13:22 - Son Güncelleme 25 Mayıs 2016 Çarşamba 10:47

Yanıt, Süper Lig 1. kademe yarışmalarında 100 metre engelli yarışında 1. oldu.

Yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle 3 yıl spordan men edilen ve geçtiğimiz aylarda cezasını tamamlayan milli atlet Nevin Yanıt, eski günlerine dönebilmek için verdiği mücadelenin karşılığını, Mersin'de kendi adını taşıyan pistte yapılan Turkcell Süper Lig 1. kademe yarışmalarında 100 metre engelli yarışında birinci olarak aldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Mersin'de Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'nde düzenlenen Turkcell Süper Lig 1. kademe yarışlarında takımı Fenerbahçe adına 100 metre engellide yarışan Nevin, 13.83'lük derecesiyle rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Nevin Yanıt, AA'ya yaptığı açıklamada, zor bir süreç geçirdiğini ve 3 yıl pistlerden uzak kaldığını aktardı.

Bu süreçte sporu bırakmayı bile düşündüğünü anlatan Nevin Yanıt, "Eşim, federasyon başkanımız ve genel müdürümüz benim spordan uzak kalmamamı istedi. İyi ki öyle istemişler. Onların gücü beni tekrar buraya getirdi. Şu anda burada olmaktan gayet mutluyum. Bu 3 yıl aradan sonra normal pistteki ilk yarışımdı. Onun stresi ve heyecanı çok başka. Bu daha ilk ve daha iyileri gelecek. Benim hedefim 2017. Bu yıl sadece çok fazla yarış koşmak istiyorum. Çok yarış koştuktan sonra kendimi değerlendireceğim." diye konuştu.

"Tekrardan adapte olmak için çok yarışa ihtiyacım var"

Nevin, Rio Olimpiyatları'na da kısa bir süre kaldığını hatırlatarak, olimpiyatlarına katılmayı çok istediğini, işinin zor olduğunu bildiğini ancak elinden geleni de yapacağını söyledi.

Kendi adının verildiği sahada yeniden pistlere dönüp birincilik elde ettiği için mutlu olduğunu ifade eden Nevin Yanıt, şöyle devam etti:

"Tekrardan adapte olmak için çok yarışa ihtiyacım var. Antrenmanla yarış, çok farklı kulvarlar. Antrenmanda çok farklı olabilirsiniz ama şuraya çıktığınızda o antrenmandaki derecelerinizi yansıtamazsınız. Ben yarışlardan çok uzak kaldığım ve ilk yarışım olduğu için şu anda tam olarak yansıtamıyorum. Durumum çok iyi. Bu heyecanım ve stresim geçtikten sonra bir de çok yarış koştuktan sonra bunu yaşayacağım. Yarışta çok iyi bir derece çıkmadı ama amacım iyi bir derece çıkarmak değil kulübüme iyi bir puan getirmekti. Tabii yine şampiyon oldum. Türkiye'de geçilmezim. 3 yıl aradan sonra yine Nevin Yanıt birinci."

Nevin Yanıt, önemli olanın Avrupa'da ve olimpiyatlarda derece getirmek olduğunu, bunun için var gücüyle çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Atletizmde kota sayısı 29'a çıktı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz