Diğer Sporlar

Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda ilk gün sona erdi

24 Mayıs 2016 Salı 22:49 - Son Güncelleme 24 Mayıs 2016 Salı 19:52

Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nın ilk gününde sıralama atışları yapıldı.

 Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nın ilk günü tamamlandı.

İngiltere'nin Nottingham kentinde düzenlenen şampiyonanın ilk gününde sıralama atışları yapıldı.

12 sporcunun temsil ettiği Türkiye'de, erkekler olimpik yay kategorisinde yarışan Mete Gazoz, atışlar sonucu ilk turu "bay" geçti. Aynı kategorideki isimlerden Yağız Yılmaz, Çek Radek Beranek, Fatih Bozlar ise Büyük Britanyalı Kieran Slater'ın rakibi oldu. Erkekler makaralı yayda Emre Çömez, Demir Elmaağaçlı ve Samet Can Yakalı, ilk turu müsabaka yapmadan atladı.

Kadınlar olimpik yayda mücadele eden Yasemin Ecem Anagöz, Aybüke Aktuna ve Gülnaz Büşranur Coşkun, ilk turu "bay" geçti. Yeşim Bostan'ın, doğrudan 2. tura yükseldiği kadınlar makaralı yayda ise Ayşe Bera Süzer, İspanyol Andrea Marcos ve Evrim Sağlam, Polonyalı Katarzyna Szalanska ile eşleşti.

Takımlar kategorisindeki ilk tur eşleşmeleri de belirlendi. Fatih Bozlar, Mete Gazoz, Yağız Yılmaz'dan oluşan Türkiye Olimpik Yay Erkek Milli Takımı, Danimarka, Emre Çömez, Demir Elmaağaçlı, Samet Can Yakalı'dan oluşan Makaralı Yay Erkek Milli Takımı, Almanya, Yasemin Ecem Anagöz, Aybüke Aktuna, Gülnaz Büşranur Coşkun'dan oluşan Olimpik Yay Kadın Milli Takımı, Hollanda ve Yeşim Bostan, Evrim Sağlam, Ayşe Bera Süzer'den oluşan Makaralı Yay Kadın Milli Takımı, Belçika'nın rakibi oldu.

Türkiye Olimpik Yay Karışık Milli Takımı (Yasemin Ecem Anagöz, Mete Gazoz), Estonya, Makaralı Yay Karışık Milli Takımı (Yeşim Bostan, Emre Çömez) da Belçika ile karşılaşacak.

Sıradaki Haber
Kürekte ilk olimpiyat kotası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz