Diğer Sporlar

Badminton'da Rio yolcusu belli oldu

05 Mayıs 2016 Perşembe 12:38 - Son Güncelleme 05 Mayıs 2016 Perşembe 09:39

Milli sporcu Özge Bayrak, Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos tarihlerinde yapılacak Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi badminton branşında Özge Bayrak temsil edecek.

Badmintonda olimpiyat kotasına için puan toplama süresi sona ererken Badminton Federasyonundan yapılan açıklamada, milli sporcu Özge Bayrak'ın toplamda 27 bin 596 puana ulaşarak kota hakkı kazandığı kaydedildi.

Açıklamaya göre Özge, Dünya Badminton Federasyonunun sıralamasında Neslihan Yiğit'i geride bırakarak olimpiyatlara katılma hakkı elde etti. Türkiye badmintonda ilk kez 2012 Londra Olimpiyatları'nda Neslihan Yiğit ile temsil edilmişti.

Olimpiyatlara antrenör Çağatay Taşdemir ile hazırlanacak 1992 doğumlu Özge, her sporcunun hayali olan olimpiyatlara gitmeyi gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Rio Olimpiyatları'na katılacağı haberini antrenmanda aldığını belirten Özge, federasyon başkanı Murat Özmekik ile antrenörü Çağatay Taşdemir'e teşekkür etti.

Başkan Özmekik ise katıldığı turnuvalarda başarılarıyla yüzlerini güldüren Özge için sıranın Rio Olimpiyat Oyunları'na geldiğini kaydetti.

Özge ve antrenörü Taşdemir'e başarılar dileyen Özmekik, "Özge, inşallah başarılı maçlar yaparak ülkemize dönecektir" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
''Hata yapma lüksümüz kalmadı"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz