Diğer Sporlar

Başpehlivan Okulu baba ocağında!

31 Temmuz 2015 Cuma 15:39 - Son Güncelleme 31 Temmuz 2015 Cuma 15:47

Başpehlivan Orhan Okulu memleketinde coşkuyla karşılandı.

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olarak altın kemeri kazanan Orhan Okulu için, memleketi Antalya'nın Kumluca ilçesinde karşılama töreni düzenlendi.

Kumluca Belediyesi tarafından organize edilen karşılama töreninde vatandaşlar tarafından ilçe girişinde konvoyla karşılanan Orhan Okulu, üstü açık otobüsle ilçe turu attı. Orhan Okulu, Kumlucalı vatandaşları selamladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan Merkez Valisi Veysel Dalmaz, Antalya ve Kumluca'nın ata sporu yağlı güreşte öne çıkan bir bölge olduğunu söyledi. "Antalya olmasa Kırkpınar olmazdı" diyen Dalmaz, "Bunu ben yıllardır yerinde yaşayarak görüyorum. Geçmişte ve bugün bizlere bu gururu yaşatan, başpehlivan olarak altın kemeri alan Orhan Okulu kardeşimize ve diğer pehlivanlarımıza yürekten teşekkür ediyor, onların başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Kaymakam Polat Kara da kısa süre önce ilçede göreve başladığına dikkati çekerek, "Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Bu zamanda üzüntümüzde de sevincimizde de birlik olmalıyız" diye konuştu.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Orhan Okulu'nun bugün geldiği noktanın tesadüf olmadığını söyledi. Çetinkaya, Okulu'yu başarısından dolayı kutladı.

Başpehlivan'ın annesinin buruk sevinci

Başpehlivan Orhan Okulu'nun annesi Hörü Okulu da gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun başarısının ardından buruk bir mutluluk yaşadığını dile getirdi. Okulu, son günlerde artan terör ve şehit haberlerini hatırlatarak, "Türkiye'nin her yerinden şehit haberleri geliyor. Bundan dolayı çok üzüntülüyüm, analar ağlıyor. Ben çok sevinçliyim ama, sevincim buruk" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Rio Olimpiyatları'na "koruma ordusu"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz