Diğer Sporlar

7 yıllık kariyerine dünyaları sığdırdı

27 Eylül 2016 Salı 12:23 - Son Güncelleme 27 Eylül 2016 Salı 09:35

7 yıllık kariyerine 3 Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra 2 dünya, 4 de Türkiye şampiyonluğu sığdırdı.

Ordu'da düzenlenen Avrupa Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası'nda 75 kiloda üçüncü kez Avrupa şampiyonluğunu elde eden Busenaz Sürmeneli, 7 yıllık kariyerine 3 Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra 2 dünya, 4 de Türkiye şampiyonluğu sığdırdı.

Kısa süredeki başarılarıyla göz dolduran 18 yaşındaki Busenaz, bu kez 2020'de yapılacak olimpiyatlarda Türkiye'ye madalya getirmeyi hedefliyor.

"Çok hırçın bir çocuktum. Bir anda kendimi boksun içinde buldum"

Milli sporcu, AA'ya yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 yıl önce tavsiye üzerine boks yapmaya başladığını belirterek, "Çok hırçın bir çocuktum. Bir anda kendimi boksun içinde buldum ve boks yapmayı da çok seviyorum." dedi.

Şu ana kadar elde ettiği başarıların kolay kazanılmadığını anlatan Busenaz Sürmeneli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok zorluk çektiğim dönemler oldu ama hepsinin üstesinden gelmeyi başardım. Ben özellikle kadın sporcularla antrenman yapmam. Dayanıklılığım artsın diye daha çok erkek sporcularla antrenman yapmayı tercih ederim. Ayrıca hiçbir antrenmanı kaçırmamaya özen gösteririm. Bu sporu yapıyorsanız çok sevmelisiniz. Ben de çok seviyorum. Başarılarda böyle geldi. Bu konuda özellikle hocalarımın da çok emekleri var.''

"Artık yeni hedefim 2020'de Tokyo'da yapılacak olimpiyatlar"

Busenaz Sürmeneli, 7 yıllık kariyerinde şu ana kadar 4 Türkiye, 2 dünya, 3 de Avrupa şampiyonluğu sığdırdığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Artık yeni hedefim 2020'de Tokyo'da yapılacak olimpiyatlar. Bunun için herkese söz veriyorum. Olimpiyat madalyasını Türkiye'ye getireceğim. Orada çok güçlü sporcuların olduğunu biliyoruz. Onun için çok maç yapmamız lazım. Avrupa şampiyonası için on maç yaparak hazırlanıyorsak, olimpiyat için yüz maç yaparak hazırlanmamız gerekiyor. Çok çalışarak da başarının geleceğini düşünüyorum."

Boksta başarılı olmasında tekvando antrenörü olan annesinin çok büyük emeklerinin olduğuna da dikkati çeken Busenaz, "Bu yolda en büyük destekçim de annem. Sadece sporla değil, benim her şeyimle yakından ilgileniyor. Babam da her zaman arkamda durdu. Onların destekleriyle inşallah daha iyi yerlere geleceğime inanıyorum." diye konuştu.

Busenaz, aynı zamanda Trabzonspor Kulübü oyuncusu olduğunu da anımsatarak, "Bu konuda kulüp başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Kulübüm bana çok destek veriyor. Beni el üstünde tutuyorlar. Bugün bu başarılar varsa kulübümün de bunda çok emekleri vardır." değerlendirmesinde bulundu.

Busenazlar'ın sayısı artırılmalı

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de Busenaz'ı boksun içinde olduğundan beri çok yakından takip ettiğini belirterek, "Busenaz gerçekten yetenekli ve çalışkan bir sporcu. Dolayısıyla Busenaz bu zamana kadar kariyerine 4 Türkiye, 2 dünya, 3 de Avrupa şampiyonluğu sığdırdı. Bunlar önemli başarılar. Bundan sonrada kendisinden çok umutluyuz." dedi.

Busenaz'ın bundan sonra büyükler kategorisinde yer alacağını da ifade eden Gözgeç, "Kızımız iki ay sonra büyükler kategorisinde yerini alacak. Bundan iki ay sonra yapılacak şampiyonalarda büyükler kategorisinde bizi temsil edecek." ifadelerini kullandı.

Gözgeç, Türkiye'de Busenaz gibi yetenekli sporcu sayısının çok az olduğunu dile getirerek, "Dolayısıyla bu sporcumuzu en iyi şekilde takip edeceğiz. En önemlisi bu sporcumuzu 2020'ye hazırlayacağız. Türkiye'de Busenazlar'ın sayısı artırılmalı. Onun için Busenaz aynı zamanda rol model. Diğer kızlar Busenaz'ı hem örnek alıyorlar hem de çok seviyorlar. Biz de federasyon olarak bu sporcumuz için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Türkiye 17 madalyayla Avrupa ikincisi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz