Diğer Sporlar

Boksta TL'ye geçildi

05 Aralık 2016 Pazartesi 15:10 - Son Güncelleme 05 Aralık 2016 Pazartesi 14:17

Eyüp Gözgeç: "Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak, döviz hesaplarımızı TL'ye çevirdik."

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyarak 150 bin avro ve 40 bin doları Türk lirasına çevirdiklerini bildirdi.

Gözgeç, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemlerde Türkiye'nin üzerinde ekonomik kriz oyunlarının sahnelendiğini belirterek, bu sıkıntılı sürecin aşılması için herkesin elini taşın altına koyarak sorumluluk üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

Dövizdeki dalgalanmalar üzerinden piyasalarda ve halkta infial oluşturulmak istendiğine dikkati çeken Gözgeç, şunları kaydetti:

"Ülkemiz ekonomisi bunları da atlatacak güçte. Bunları sadece federasyon başkanı olarak değil, uzun yıllarını ticarete adamış bir iş adamı olarak söylüyorum. Kamuoyunun da bildiği üzere ülkemizde çok önemli uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapıyoruz. Bu organizasyonlara katılan ülkeler, sporcu bazında bizlere döviz üzerinden ödeme yapıyor. Bu paralar da federasyonumuzun döviz hesaplarında tutuluyor. Döviz hesaplarımızdaki varlıklarımızın hepsini TL'ye çevirme kararı aldık. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bu bir milli davadır, milli olanda hayır vardır, bereket vardır. Biz bu çağrıya uyan ilk federasyon olarak 150 bin avro ve 40 bin doları TL'ye çevirdik."

Bu davranışın diğer spor federasyonlarına örnek olmasını dileyen Gözgeç, "Belki diğer federasyonlarımız da bu yönde adım atarlar. Dövizi olan herkes en yakın döviz bürosuna gitsin ve parasını altına ya da TL'ye çevirsin. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'milliyiz biz, yerliyiz biz, bizim Türk liramız bereketlidir' vurgusu iyi anlaşılmalı. İnşallah, bu zorlu süreci el ele, omuz omuza millet olarak aşacağız." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Erdemir'den altın madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz