Diğer Sporlar

Erdemir'den altın madalya

26 Kasım 2016 Cumartesi 15:34 - Son Güncelleme 26 Kasım 2016 Cumartesi 14:26

Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda 64 kiloda Tuğrulhan Erdemir altın madalya kazandı.

Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda milli sporcu Tuğrulhan Erdemir, altın madalya kazandı.

Türkiye Boks Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Rusya'nın Saint Petersburg kentinde organize edilen şampiyonada 64 kiloda ringe çıkan Tuğrulhan Erdemir, finalde Rus rakibi Sergei Margarian'ı 3-0 yenerek şampiyonluğa uzandı.

Federasyon başkanı Eyüp Gözgeç, gençlerde kazanılan dünya şampiyonluğunun önemine değinerek, "Tuğrulhan, sadece altın madalya kazanıp şampiyon olmakla kalmadı, aynı zamanda ülkemiz boksunu gelecekte ne kadar güzel günlerin beklediğinin de en önemli kanıtlarından biri oldu." ifadelerini kullandı.

Hem Avrupa hem de Dünya Şampiyonalarında son bir haftada kazanılan başarıların göğüslerini kabarttığını vurgulayan Gözgeç, "Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'ın ülkemiz sporuna verdiği desteği bu başarılarla süslediğimiz için mutluyuz. Bu başarılarda emeği gelen herkese teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, genç erkeklerde dünya şampiyonu olan milli boksör Tuğrulhan Erdemir'i tebrik etti.

Rusya'nın Saint Petersburg şehrinde düzenlenen Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda Rus rakibi Sergei Margarian'ı 3-0 yenerek erkekler 64 kiloda şampiyon olan Tuğrulhan için tebrik mesajı yayımlayan Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

"Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda Rus rakibini yenerek 64 kiloda altın madalya kazanan Tuğrulhan Erdemir'i kutluyorum. Sporcumuzun güçlü rakiplerini geride bırakarak şampiyon olması ve bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı dinletmesi bizleri gururlandırdı. Tuğrulhan Erdemir'in başarısını gelecekte de sürdüreceğine inanıyorum. Altın madalyanın kazanılmasında emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum."

Sıradaki Haber
Elif Güneri'ye coşkulu karşılama
Yükleniyor lütfen bekleyiniz