Diğer Sporlar

Buz hokeyinde hedef altın madalya

11 Ocak 2017 Çarşamba 12:02 - Son Güncelleme 11 Ocak 2017 Çarşamba 09:04

Yeni Zelanda'da düzenlenecek 20 Yaş Altı Erkekler Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası'na katılacak milli takım, altın madalya hedefliyor.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, 20 Yaş Altı Erkekler Dünya Şampiyonası'na (3. Klasman) iddialı gittiklerini belirterek, "Kürsüde yer almak başarı ama hedefimiz altın madalya." dedi.

Akay, 16-22 Ocak tarihlerinde Yeni Zelanda'nın Dunedin kentinde organize edilecek 20 Yaş Altı Erkekler Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası'nda mücadele edecek milli takımın antrenmanında AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Şampiyonada çekişmeli maçların kendilerini beklediğini belirten Akay, "Takımımız yaklaşık 15 gündür kampta. Bu üçüncü ve son kampımız oldu. Çocuklarımızın oradan çok iyi bir sonuçla döneceklerine inanıyorum. Altın madalya kazanmak için yoğun çalışma yaptılar ve birbirlerine kenetlendiler. Takım, teknik ekip ve yönetim olarak iyi bir sonuç bekliyoruz." diye konuştu.

Başkan Akay, yer aldıkları B Grubu'nda 4 takımın bulunduğunu ve hepsinin de birbirinden güçlü rakipler olduğunu belirterek, iki grubun en iyi takımlarının madalya için mücadele vereceğini vurguladı.

Organizasyonda milli takımdan beklentilerinin fazla olduğuna değinen Akay, "Kürsüde yer almak başarı ama hedefimiz altın madalya. Birinci olursak, bir üst gruba çıkarak çok güçlü rakiplerle mücadele etme hakkı kazanacağız. Altın madalya alırsak, 20 yaş altında tarihimizde bir ilke de imza atmış olacağız." ifadelerini kullandı.

- "ABD'li antrenörümüzden çok memnunuz"

Başkan Bülent Akay, 20 Yaş Altı Milli Takımı'nı son 3 yıldır Keith Mc Adams'ın çalıştırdığını, ABD'li antrenörden son derece memnun olduklarını belirtti.

Mc Adams'ın yaklaşık 4-5 yıldır Türkiye'de iyi çalışmalara imza attığını aktaran Akay, şöyle devam etti:

"Göreve geldikten sonra 18 ve 20 Yaş Altı Milli Takımımızı, yani geleceğin A Milli Takımı'nı Mc Adams ve ekibine teslim ettik. Son iki yılı oldukça başarılı geçirdik. Bu noktada da Yeni Zelanda'da takımımızdan şampiyonluk bekliyoruz. ABD'li antrenörümüz Mc Adams'ın gerek milli takım gerekse de kulüp düzeyinde katkısı çok fazla. ABD'de 30 yıllık hokey geçmişi olan antrenörümüzün her türlü deneyiminden yararlanıyoruz."

Mc Adams: "Çocuklarımız sistemi gayet iyi öğrendi"

ABD'li antrenör Keith Mc Adams ise dünya şampiyonasında zor maçlara çıkacaklarını ancak kürsünün en üst basamağında yer alarak altın madalya kazanmayı hedeflediklerini kaydetti.

Organizasyonda yapacakları ilk 2 maçın önemine vurgu yapan Mc Adams, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle ev sahibi Yeni Zelanda ve Çin'in altyapı gelişim programları çok iyi durumda. 18 ve 20 yaş altı gruplarında çok fazla sporcuları var. Şampiyonadaki ilk iki maçımızı Yeni Zelanda ve Bulgaristan ile oynayacağız. Hem ilk maç hem de ev sahibi olması nedeniyle Yeni Zelanda müsabakamız çok zor geçecek. İlk iki maçımızı kazanırsak, altın madalya için en şanslı ülke görüntüsünde olacağız."

Yaklaşık 3 yıldır oyuncularıyla sistem üzerine çalıştıklarını dile getiren Mc Adams, "Çocuklarımız da sistemi gayet iyi öğrendi. Hem takım taktiğimiz var hem de rakiplere göre taktiklerimiz mevcut. Yeni Zelanda ve Bulgaristan'ı çok iyi biliyoruz. Bu takımlara karşı oynayacağımız farklı stratejilerimiz var. Antrenmanlarda yaptıklarımızı maçta da uygulayabilirsek başarılı olacağız." ifadelerini kullandı.

Adams, Buz Hokeyi Federasyonunun yaptığı çalışmaların önemine dikkati çekerek, "Türkiye'de yaşadığımız en büyük sıkıntı, buz pistlerinin az olması." diye konuştu.

Son 3 yıldaki çalışma programlarıyla 2 altın, birer gümüş ve bronz madalya kazandıklarını hatırlatan Mc Adams, "Açık olan buz pistleri ya inşaat ya da tadilat nedeniyle kapalı kalabiliyor. Bu sorunlar aşılmalı. Her şeyden önce altyapılarda sporcu sayısının artması önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Curlingde iki madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz