Diğer Sporlar

Elektronik Dart'ta büyük başarı

18 Haziran 2017 Pazar 20:12 - Son Güncelleme 18 Haziran 2017 Pazar 21:00

İtalya'nın Caorle kentinde düzenlenen Elektronik Dart Avrupa Şampiyonası'nda milli sporcular başarılı sonuçlara imza attı.

Türkiye Dart Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Genç Milli Takım ikinci oldu. Milli sporcular, ferdi yarışmalarda 6 kategorinin 5'inde final oynayıp 5 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Emine Dursun, Melisa Mukaddes Doğan, Oğuzhan Kaya, Erdem Bütüner, Fahrettin Berat Işıldak ve Mustafa Candemir'den oluşan Genç Milli Takım, büyük bir başarı sergileyerek finale yükseldi. Finalde Rusya ile son sete kadar başa baş mücadele ortaya koyan Milli Takım, mücadeleden 9-7 mağlup ayrıldı ve ikinci oldu.

Şampiyonanın son gününde 6 ayrı kategoride bireysel yarışmalar düzenlendi. 6 kategorinin 5'inde Türk sporcular finallere kalma başarısı gösterdi.

Kadınlar kategorisinde ilk kez bir Türk sporcu derece elde etti. Finalde İsviçreli rakibine kaybeden Emine Dursun, gümüş madalya alarak Türkiye'ye bu kategorideki ilk madalyayı kazandırmış oldu.

Genç kadınlarda Macar rakibi ile final oynayan Melisa Mukaddes Doğan, rakibi karşısında 2-0 öne geçtiği final maçını 3-2 kaybederek gümüş madalyada kaldı.

Genç erkeklerde yarışan Oğuzhan Kaya, finalde Çek rakibine 3-1 kaybederek ikinci sırayı aldı.

Yıldız kızlarda Sudenaz Aydın, bir diğer milli sporcu Pelin Kösten'i mağlup ederek finale yükseldi. Sudenaz, finalde Rus rakibine 3-2 kaybederek gümüş madalyayı boynuna taktı. Pelin ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Yıldız erkeklerde Serdar Kuzkun, finalde Rus rakibine 3-1 kaybetti ve gümüş madalya aldı.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkan Vekili Mutlu Türkmen, yaptığı açıklamada, İtalya'da büyük bir başarı elde ettiklerini belirterek, "Genç sporcularımız dart ülkelerine ders verdi. 6 kategorinin 5'inde final oynayan sporcularımızın başarısını herkes konuştu. Bu başarının arkasındaki asıl faktör, dart sporunun okul sporlarında yer almasıdır. Bu konuda gençlerimizin önünü açan yöneticilerimize şükranlarımızı sunuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Badmintonda 7 madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz