Diğer Sporlar

Gelibolu'da yüzme etkinliği!

31 Temmuz 2015 Cuma 14:21 - Son Güncelleme 31 Temmuz 2015 Cuma 14:29

Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı sebebiyle Gelibolu'da yüzme etkinliği yapılıyor.

Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı sebebiyle Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Koyu'nda 1 Ağustos Cumartesi günü "Gelibolu 1915" başlıklı yüzme etkinliği yapılacak.

TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bu organizasyonun bir yarış olmadığını söyledi.

Etkinliğe yerli ve yabancı 700'den fazla sporcunun katılacağını belirten Usta, "Avustralyalı eski serbest stil yüzücüsü ve olimpiyat altın madalyası sahibi Chris Fydler da katılımcılar arasında yer alıyor. En küçük sporcumuz 15 yaşındaki Eda Güney, en yaşlımız ise 85 yaşındaki Levent Aksüt olacak. Burada barış mesajları verilecek. 100 yıl önceki gibi topla tüfekle değil, kollarımızı açarak katılımcılarımızı karşılayacağız" diye konuştu.

Chris Fydler ise Anzak Koyu'nda yüzmenin kendisi için çok önemli olduğunu anlattı.

Türkiye ile Avustralya arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğunu dile getiren Fydler, "TMOK'a, yüzmek için yaptığı davet nedeniyle teşekkür ediyorum. Avustralyalının gönlünde 1915 Gelibolu savaşları çok önemli bir yer tutar. Bizim için hele benim için çok önemli bir özellik bu imkanı tatmak, Anzak Koyu'nda yüzmek" dedi.

Levent Aksüt de bu organizasyonun millet ve ırk gözetmeden birleşilen bir konu olduğunu ifade etti.

Sıradaki Haber
Setur 50. Yıl Ege Yat Rallisi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz