Diğer Sporlar

Ali Gürbüz, Kırkpınar için gün sayıyor

24 Mayıs 2016 Salı 16:33 - Son Güncelleme 24 Mayıs 2016 Salı 13:37

Cezasını tamamlayan Gürbüz, 655. Kırkpınar Güreşleri'ni heyecanla bekliyor.

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazandıktan sonra doping kullandığı gerekçesiyle iki yıl men edilen Ali Gürbüz, cezasını tamamlamasının ardından bu yıl 655'incisi yapılacak güreşlerde yeniden er meydanında olacak.

650 ve 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan, üst üste 3. şampiyonluğu elde ettiği 652. güreşlerde doping kullandığı gerekçesiyle 2013 yılında altın kemeri geri alınan Ali Gürbüz, 655. güreşler için adeta gün sayıyor.

Gürbüz, AA'ya yaptığı açıklamada, 2 yıl aradan sonra yeniden Kırkpınar'da er meydanına çıkacağı için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne en iyi şekilde hazırlandığını belirten Gürbüz, doping cezasının 28 Şubat ta sona erdiğini bildirdi.

İyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini anlatan Gürbüz, "2013 yılında Kırkpınar'da güreşirken bir sakatlık geçirdim. Ceza sonrasında da ciddi bir ameliyat geçirdim. Yaklaşık 1 yıl spor yapamadım. Tedavi sürecimin ardından yeniden çalışmalara başladım. Ciddi bir şekilde antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Kırkpınar'a kadar formumu yakalamayı hedefliyorum. Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdim. Kırkpınar'da yeniden altın kemeri kazanıp babamın başlattığı serüveni sürdürmek istiyorum. Altın kemeri bu yıl inşallah Antalya'ya götüreceğim." diye konuştu.

"Yeni bir sayfa açtım"

Başpehlivan Gürbüz, Kırkpınar'ın kendisi için çok önemli olduğuna işaret etti.

Babası Recep Gürbüz'ün de 1988 yılında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olduğunu dile getiren Gürbüz, babasının güreştiği er meydanında kendisinin de başpehlivan olarak mücadele ettiğine dikkati çekti.

Güreşçi bir ailenin içinden yetiştiğini aktaran Gürbüz, şu ifadeleri kullandı:

"Kırkpınar'da 10 yaşında güreşmeye başladım. 2011 ve 2012 yıllarında başpehlivan oldum. 2013 yılında ise başpehlivan oldum ancak olumsuzluklar nedeniyle altın kemeri geri vermek zorunda kaldım. Ama artık kendime yeni bir sayfa açtım. Zor günlerimde destekçilerim de beni hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Ben onlara layık olmak için gayret göstereceğim. Yaşadığım olumsuzlukları artık unuttum. Bundan sonra önümüze bakacağız."

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 655'incisi 18-24 Temmuz'da Edirne'de düzenlenecek.

Sıradaki Haber
Güreşçiler Rio için kolları sıvadı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz