Diğer Sporlar

Güreşçiler Rio için kolları sıvadı

24 Mayıs 2016 Salı 15:33 - Son Güncelleme 24 Mayıs 2016 Salı 12:38

Serbest Güreş Milli Takımı, Rio Olimpiyatları için çalışmalarına devam ediyor.

Serbest Güreş Milli Takımı, 2016 Rio Olimpiyatları için düzenlediği ilk kampını Ankara'da sürdürüyor.

Elmadağ Güreş Kamp Eğitim Merkezi'ndeki çalışmalar, teknik direktör İbrahim Akgün yönetiminde 8 Haziran'da tamamlanacak.

Kampta AA'ya konuşan Akgün, önlerinde 3 ayrı turnuva bulunduğunu, buralarda sporcuları görerek kararlarını vereceklerini söyledi.

Sıkletlerinde 6'da 6 yaparak Rio'ya katılacaklarına dikkati çeken Akgün, "ABD, Polonya ve İspanya'da turnuvalara katılacağız. Katılacağımız turnuvalar sonrasında sporcuları göreceğiz ve temmuz ayının ortasında Rio'ya gidecek takımı açıklayacağız." dedi.

2016 Rio Olimpiyatları öncesindeki ilk kamplarını gerçekleştirdiklerini anlatan Akgün şöyle konuştu:

"Bundan sonra iki kampımız daha olacak. Amacımız en iyi şekilde sporcularımızı olimpiyatlara hazırlamak. Oradaki hedefimiz madalya kovalamak. Bu kamp 8 Haziran'a kadar devam edecek. Haziran ayında ABD'ye gideceğiz ve Dünya Kupası müsabakalarına katılacağız. Burada 4 takımla karşılaşacağız. Ondan sonraki kampımız temmuz ayında olacak. 17-19 Haziran'da Polonya'da, 2-3 Temmuz'da Almanya'da ve 7-9 Temmuz'da İspanya'da düzenlenecek turnuvalara katılacağız. Sporcuların performansını bu turnuvalarda göreceğiz."

Kampta özellikle Rio'ya gidecek sporcular için özel çalışmalar planladıklarını belirten Akgün, "Videoları seyrederek rakibe göre özel çalışmalar yapacağız. Teknik çalışmalara daha fazla yer vereceğiz. Dayanıklılığı yükselteceğiz. Her sporcu için özel bir çalışma programı çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Türkiye dünya üçüncüsü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz