Diğer Sporlar

Hedef 6 sıklette de olimpiyata katılmak

09 Şubat 2016 Salı 19:09 - Son Güncelleme 09 Şubat 2016 Salı 17:12

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, olimpiyat hedefini açıkladı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "Hedefimiz 6 sıkletin altısında da olimpiyatlara katılmaktır" dedi.

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 10. Uluslararası Büyükler Kurtuluş Güreş Turnuvası için kente gelen Aydın, AA'ya yaptığı açıklamada, Yaşar Doğu Turnuvası'nda milli takım adına iyi şeyler yapıldığını söyledi.

Güreş Milli Takımı'nın her geçen gün daha iyi bir performans ortaya koyduğunu vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Milli takımımızın performansının iyileştiğini, iyi duruma geldiğimizi gördük. Riga'da Avrupa Şampiyonası var. Bu sporcularımızı orada da deneyeceğiz. Bizim hedefimiz Avrupa Şampiyonası değil. Bu yıl olimpiyatlarla ilgili Sırbistan'da ve Moğolistan'da daha sonra da İstanbul’da turnuvalarımız var. Burada hedefimiz 6 sıkletin altısında da olimpiyat vizesi alıp olimpiyatlara katılmaktır. Bizim hedefimiz sadece olimpiyatlara katılmak değil, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve ülkemize bol madalya kazandırmak, olimpiyat şampiyonu çıkararak ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmektir."

Dünya Güreş Birliği'nin toplantısı hakkında da bilgi veren Aydın, üye 80 ülkenin katıldığı toplantıda, birliğin İstanbul'da bir ofis açmaya karar verdiğini belirtti.

Aydın, 10. Uluslararası Büyükler Kurtuluş Güreş Turnuvası'nın önemine değinerek, bu tür müsabakalar sayesinde sporcuların deneyim kazandığını kaydetti.

Güreşte çok önemli bir yeri olan Kahramanmaraş'ın bir olimpiyat şampiyonuna ihtiyacı olduğuna inandığını ifade eden Aydın, 2020 ve 2024 yıllarında Kahramanmaraş'tan bir olimpiyat şampiyonu beklediğini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Kayaalp'ten iyi haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz