Diğer Sporlar

Kırkpınar'da kardeş kapışması!

05 Aralık 2016 Pazartesi 16:22 - Son Güncelleme 05 Aralık 2016 Pazartesi 13:29

Turan Balaban, ikizi İsmail Balaban ile Kırkpınar'da aynı boyda güreşmeye hazırlanıyor.

Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulu kararı ile baş boyuna yükselmeye hak kazanan pehlivan Turan Balaban, ikizi İsmail Balaban ile Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde aynı boyda mücadele etmeye hazırlandığını belirterek, "Bu konuda Türkiye'de ilkiz. Hedefim kardeşimle birlikte şampiyonluklar yaşamak." dedi.

Turan Balaban'ın baş boyunda güreşmeye hak kazanmasıyla ilgili, Antalya'da basın toplantısı düzenlendi.

SGM Tahkim Kurulunun kararını değerlendiren Turan Balaban, mutlu olduğunu söyledi. 2015'te olaylı bir maç yaşadığını hatırlatan Balaban, "Hukuksal süreç başlattık. 1 yıl sonra karar açıklandı. Hakkımızdı, kazandık. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Güreş tarihimizde ikiz olan başpehlivan yok. Bu konuda Türkiye'de ilkiz. Hedefim kardeşimle birlikte şampiyonluklar yaşamak." diye konuştu.

İsmail Balaban da Kırkpınar'da aynı boyda güreşmenin hayalleri olduğunu anlattı. Geçmişte yaşadıkları olumsuzluklar nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini belirten Balaban, "İnşallah önümüzdeki yıl ikizimle final yapmak istiyorum. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Geçen yıl yapılan Kırkpınar'da iddialıydım. Ancak haksız bir şekilde yenilgiye uğradım. Bundan sonra hedeflerimiz çok büyük. İkiz kardeşimle birlikte yeni bir sayfa açıyorum." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Böcek: "Kardeşi İsmail'e bir rakip daha çıktı"

Toplantıda bulunan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Turan Balaban'ın aralarına dönmesine sevindiklerini söyledi.

Ata sporunda mücadele edenleri güçlerince desteklediklerini vurgulayan Böcek, şunları kaydetti:

"Bugün bizim için, ata sporumuz için önemli bir gün. 10 yıl önce güreşlere bizimle başlayan Turan Balaban kardeşimiz, aramızdan bir süre ayrıldı. İkiz sporcularımız olan Balaban kardeşleri Allah bile ayırmamış. Biz de İsmail ve Turan'ı ayırmadık. Geçen yıl Kırkpınar'da üçüncülük hakkımız ihlal oldu düşüncesiyle dava açıldı. Dava sonuçlandı mahkeme kararıyla Turan kardeşimiz bütün sahalarda başpehlivan olarak güreşecek. Kardeşi İsmail'e bir rakip daha çıktı. Hangi spor olursa olsun, sporu dürüst ve düzgün yapacağız."

Turan Balaban, 2015 yılındaki 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başaltı boyu çeyrek finalinde Sinan Kaya ile güreşirken, güreş dışı sert hareketleri nedeniyle kırmızı kartla diskalifiye edilmiş ve Kaya başaltı boyunda bir üst tura yükselmişti. Bu gelişmenin ardından Balaban ve antrenörü Hasan Aydın, rakibin doping nedeniyle aldığı cezası bitmeden güreştiği gerekçesiyle SGM Tahkim Kuruluna yaptıkları başvuruda haklı bulunmuştu.

Kararın, Güreş Federasyonuna ulaşması sonrasında Turan Balaban, baş boyunda Kırkpınar'a katılma hakkını elde etti.

Sıradaki Haber
Güreşte kadro belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz