Diğer Sporlar

Şampiyonun izinden gidiyorlar

26 Ağustos 2016 Cuma 11:43

"Taha ve Rıza Kayaalp gibi şampiyon olmak için çok çalışıyorum"

Ahmet Ayık, Sebahattin Öztürk, asrın güreşçisi unvanlı Hamza Yerlikaya ve 2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'ye tek altın madalyayı kazandıran Taha Akgül gibi birçok şampiyon güreşçinin memleketi Sivas'ta, Ahmet Ayık Sporcu Eğitim Merkezi'nde Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonluğuna aday yeni pehlivanlar yetiştiriliyor.

Merkezde barınma ve diğer tüm ihtiyaçları karşılanan 33 sporcu, eğitimleri dışında kalan zamanlarda güreş antrenmanlarına katılıyor. Büyük başarılara ulaşabilmek için ter döken 33 sporcu, antrenörler nezaretinde antrenman yaparak şampiyonalara hazırlanıyor.

Türkiye Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Yusuf Keskin, yaptığı açıklamada, bir dönem hocalığını yaptığı ve olimpiyat şampiyonu olarak ülkenin göğsünü kabartan Taha Akgül'ün, şu andaki güreşçiler gibi merkezde yetişen başarılı bir sporcu olduğunu belirtti.

Akgül'ün ilk katıldığı müsabakada Avrupa şampiyonu olduğunu anımsatan Keskin, "O bizim her şeyimiz. Taha olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etti ve bayrağımızı dalgalandırdı." dedi.

Taha Akgül'ün Rio Olimpiyatlarında İstiklal Marşı'nı tüm dünyaya dinlettirmesinin kendilerini gururlandığını aktaran Keskin, şunları kaydetti:

"Güreş eğitim merkezimize seçmelerin ardından başarılı öğrencileri alıyoruz. Şampiyon olma kapasitesinde olmayan çocukları zaten almıyoruz. Amacımız güreşe hizmet etmek. Sivas, ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Ahmet Ayık, Hamza Yerlikaya ve Taha Akgül gibi güreşçileri yetiştirmiş bir kent. Aileler, çocuklarını buraya 'iyi eğitim alsınlar, iyi sporcu ve şampiyon olsunlar' diye gönderiyor. Biz de onlara en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Buradaki çocuklarımız Hamza ve Taha ağabeyleri gibi başarılı güreşçilerimizi örnek alıyor. "

Şampiyonun izinden gidiyorlar

Kayseri'de geçen yıl düzenlenen yarışmada 47 kilogramda Türkiye şampiyonu olan 15 yaşındaki Atilla Kaan Aydın ise Sivas'ın pehlivanlar diyarı olduğunu söyledi.

Olimpiyat şampiyonu Taha Akgül'ü örnek alarak güreştiğini dile getiren Aydın, "Benim hedefim de Taha ağabeyim gibi dünya ve olimpiyat şampiyonlukları yaşamak. Her Türk sporcusu olimpiyat şampiyonu olmak, bayrağımızı göndere çektirmek ve İstiklal Marşımızı okutmak ister. Taha ve Rıza Kayaalp gibi şampiyon olmak için çok çalışıyorum." diye konuştu.

Kayseri'de düzenlenen şampiyonada Türkiye ikincisi olan Talip Çiftçi de (13) Sivas'ın yetiştirdiği şampiyon güreşçileri örnek alarak idman yaptıklarını ifade ederek, "Onlar olmazsa zaten bu işe motive olamayız. Benim de hedefim şampiyonluklar yaşamak." açıklamasında bulundu.

Konya'daki Türkiye Şampiyonası'nda şampiyonluk sevinci yaşayan 14 yaşındaki Yunus Acıkabak ise idolünün olimpiyat şampiyonu Taha Akgül olduğunu aktardı.

Akgül'ün, olimpiyatlarda Türkiye'ye tek altın madalyayı kazandıran sporcu olduğunu anımsatan Acıkabak, "Ülke olarak gururluyuz. Onun yerinde olmayı çok isterdim. Herkes gibi ben de onu örnek alıyorum." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Güreşin zirvesinde seçim heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz