Diğer Sporlar

Halterde başkan değişmedi

27 Ekim 2016 Perşembe 14:34 - Son Güncelleme 27 Ekim 2016 Perşembe 11:35

Türkiye Halter Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulu'nda Tamer Taşpınar yeniden başkanlığa seçildi.

Türkiye Halter Federasyonu 4. Olağan Genel ve Mali Kurulu'nda Tamer Taşpınar yeniden başkanlığa seçildi.

Genel kurul, Ankara Meyra Palace Otel'de 251 delegenin 217'sinin katılımıyla yapıldı.

Divan Başkanlığını Hatip Çopur'un yaptığı genel kurulda, denetim ve disiplin raporlarının ibra edilmesinin ardından başkan adaylarının konuşmalarına geçildi.

Tamer Taşpınar, son yıllarda Türk halterinin önemli başarılara imza attığını belirterek "Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece başaramayacağımız bir şey yok. Türk halterinin bozulan imajını düzeltmek için yoğun gayret içerisine girdik. Madalyalarımızın hepsi, temiz madalya." dedi.

2013 yılında doping kullanan sporcu sayısının 51, 2014'te 3, 2015'te ise sadece 1 olduğuna dikkati çeken Taşpınar, "Bu, bizim konuya ne kadar ciddi yaklaştığımızın kanıtıdır. " ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, Avrupa’nın halterdeki en iyi ikinci ülkesi konumunda olduğunu aktaran Taşpınar, "Sporu çok seven bir Cumhurbaşkanımız olmasına rağmen istediğimiz noktada değiliz. Tokyo Olimpiyatları ile ilgili çalışma başladı ve yoğun bir şekilde devam ediyor." diye konuştu.

Uzun yıllardır Türk halterine hizmet ettiğini ve teknik adam olarak görevimi yaptığını dile getiren Ömer Öztürk ise "Halter son yıllarda başarısız döneme girdi. Biz emek verdik. Yıllarca verilen emekler işe yaramadı. Biz kimseyi suçlamıyoruz. Camiada barışı sağlamak için aday olduk. Sorunları ve çözümleri biz biliyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde genel kurula katılan 217 delegenin 138'inin oyunu alan Taşpınar, yeniden başkanlığa seçildi. Ömer Öztürk, 73 delegenin oyunu alırken 6 oy geçersiz sayıldı.

Tamet Taşpınar’ın başkanlığındaki yönetim kurulu listesinde Mevlüt Ataseven, Bekir Altan, İlker Özkan, Alparslan Aras, Ahmet Tunç, Ümit Durak, Şenol Akkaya, Ramazan Arslantaş, Mustafa Bayram, Ahmet Atak, Taha Yalçın Özyılmaz, Edip Balcı, Eren Özdemir ve Mustafa Toruntay yer aldı.

Federasyonun 2017 yılı tahmini bütçesi 7 milyon 654 bin, 2018 yılı tahmini bütçesi ise 9 milyon 185 bin lira olarak belirlendi.

Sıradaki Haber
Bakan Kılıç'tan Ayşegül Çakın'a tebrik
Yükleniyor lütfen bekleyiniz