Diğer Sporlar

Atıcılar madalyayı "hedef" aldı

06 Mart 2017 Pazartesi 14:30 - Son Güncelleme 06 Mart 2017 Pazartesi 14:46

Milli atıcılar, Avrupa 10 Metre Havalı Silahlar Şampiyonası'nda kürsüde yer alabilmek için mücadele edecek.

Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ndeki (TOHM) çalışmalarını tamamlayarak Slovenya'ya hareket eden milliler, Maribor kentinde yapılacak şampiyonada madalya için hedef karşısına geçecek.

Milli takım antrenörü Onur Tosun, AA'ya yaptığı açıklamada, şampiyonada yer alacak milli takım kadrosunu ocak ayında yaptıkları seçmeyle oluşturduklarını belirterek, "Özellikle erkekler tabanca branşında çok iddialıyız. Takım halinde kürsü hedefimiz var." dedi.

Şampiyonada 11 sporcuyla yer alacaklarını bildiren Tosun, "2 sporcumuz tüfek, 9 sporcumuz da tabancada mücadele edecek. 24 Şubat'ta başladığımız kampımızda günde yaklaşık 8 saat antrenman yaptık. Mental, kondisyon ve teknik anlamda tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İddialı olduğumuz branşlar var. Özellikle erkekler tabancada çok iddialıyız. Takım halinde kürsü hedefimiz var. Madalyanın rengi sporcuların o günkü performansıyla doğru orantıda olacak." diye konuştu.

Ömer: "Hedefim, dünya rekoru kırarak şampiyon olmak"

Avrupa şampiyonasında tüfek branşında Türkiye'yi temsil edecek sporculardan Ömer Akgün, çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini vurgulayarak, "Hedefim, dünya rekoru kırarak şampiyon olmak." ifadesini kullandı.

Tüfekte dünya rekorunun 633,5 puan olduğunu hatırlatan Ömer, şu değerlendirmede bulundu:

"Son antrenmanlarda yaptığım atışların hepsinde dünya rekorunu kırdım. Hedefim tabii ki şampiyonluk ama bunu başarırken dünya rekorunu ele geçirmek istiyorum. Antrenmanlarda 636,7 bile attım, bu rekorun çok üstünde. Şampiyonada kürsüde yer alma şansım çok yüksek. Günde 7 saat antrenman yaparak hazırlandığım şampiyonada hem altın madalya hem de rekor hedefime ulaşma amacındayım."

Yusuf: "Hem ferdi hem takım olarak madalya istiyoruz"

Milli takımın tecrübeli sporcularından Yusuf Dikeç ise çok verimli antrenmanlar yaptıklarını anlatarak, madalyanın anlık performanslara bağlı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin daha önce hem bireysel hem de takım olarak madalyalar kazandığını hatırlatan Yusuf, şöyle konuştu:

"Avrupa şampiyonasında da madalya istiyoruz. Slovenya'ya bu ümitle gidiyoruz. Her sporcunun gönlünde madalya yatar ama bu hedef oradaki performansa bağlı. Avrupa'daki ilk 15 sporcunun hepsi iyi ama o an için orada kendini kontrol edebilen, sakin kalabilen ve iyi motive olan şampiyonluğa ulaşıyor. Rakiplerimizle kıyaslayınca, alt seviyede falan değiliz, puanlarımız aşağı yukarı aynı."

Canan: "Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz"

Büyük kadınlar tabanca branşında müsabakalara çıkacak milli sporcu Canan Türkoğlu Yavuz da hazırlıkları sırasında elde ettiği dereceleri, şampiyonada da yapmak istediğini dile getirdi.

2017 yılının ilk Türkiye şampiyonasında milli takım barajının üzerinde bir atış yaparak finale kaldığını, finalde de kendisine ait rekoru kırarak şampiyonluğa ulaştığına dikkati çeken Canan, "Avrupa şampiyonasında da Türkiye'de attığım puandan daha iyisini yapmak istiyorum. Kampımız, motivasyon ve konsantrasyon açısından bize önemli katkı yaptı. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz." yorumunu yaptı.

Genç kadınlar tabanca kategorisinde yarışacak İlayda Tarhan ise dersleri nedeniyle şampiyona öncesinde yoğun bir kamp dönemi geçiremediğini kaydederek, "Bize bu imkanı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra federasyon başkanımıza ve TOHM Genel Müdürüne destekleri için çok teşekkür ederim." açıklamasından bulundu.

Genç kadınlar tabancada madalya arayacak bir diğer isim Elif Kırklar, motivasyon olarak şampiyonaya hazır olduklarını ifade etti.

Sıradaki Haber
Eskrimde tarihi altın madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz