Diğer Sporlar

Hedef 2020 Olimpiyatları

23 Haziran 2016 Perşembe 11:19 - Son Güncelleme 23 Haziran 2016 Perşembe 08:26

Türkiye Okçuluk Federasyonu, 2020 Tokyo Olimpiyatları için hazırlıklara başladı.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, minikler ve yıldızlar kategorisinde 2020 Tokyo Olimpiyatları için ciddi hazırlık içerisinde olduklarını bildirdi.

Federasyon başkanı Topaloğlu, açıklamada, okçuluğa ilginin özellikle son dört yılda çok fazla arttığını belirterek, bu sporun 81 ile yayılmış durumda olduğunu ve her ilde minik ve genç sporcular bulunduğunu ifade etti. Topaloğlu, düzenledikleri Türkiye Şampiyonalarına 65 ilden sporcuların katıldığını altını çizerek, şöyle konuştu:

"Özellikle miniklerde illerimizden yaklaşık bin kişiye kadar yarışmaya katılım oluyor. Tabi bu çok sevindirici. Ayrıca Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerinden (TOHM) sporcular geliyor. Özellikle minikler ve yıldızlar kategorisinde 2020 Olimpiyatları için ciddi hazırlıklarımız var. 2020'ye yetiştirmemiz gereken sporcularımız var. Onları bir taraftan yetiştiriyoruz. Okçuluğun tüm Türkiye'de çok ciddi bir şekilde yayılması tabii ki bizleri çok mutlu ediyor."

"Sporcumuzun okulu nedeniyle herhangi bir yere gitmesine gerek yok"

Aldıkları tedbirler sayesinde okçulukta giderek güçlenen bir yapı oluşturduklarının altını çizen Topaloğlu, minik sporcuların kurumsal bir yapının içinde büyüdüklerini vurguladı.

Abdullah Topaloğlu, eskiden ortaokul ve liseyi bitiren sporcuların okçuluktan ayrılıp üniversite kursları ya da üniversitelere devam ettiğini anımsatarak, "Bununla ilgili her türlü tedbir alındı. Hiçbir sporcumuzun okulu nedeniyle herhangi bir yere gitmesine gerek yok. Hem okçuluğu hem de okulunu birlikte götürmeleri için federasyonumuz tarafından her türlü tedbir alınıyor." şeklinde görüşlerini aktardı.

Okçuluğun tabana yayılmasının önündeki en önemli sorunlardan birisinin pahalı malzemeler olduğunun altını çizen Topaloğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığının bu konuda federasyonlarını sürekli desteklediğini ifade etti. Malzeme temin edildiği için sporcunun okçuluğa gelmesinin çok daha kolay olduğunun dile getiren Topaloğlu, "O nedenle büyümeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Dünya Kupası'nda üçüncü ayak bitti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz