Diğer Sporlar

Milliler finalde

25 Mayıs 2016 Çarşamba 21:04 - Son Güncelleme 25 Mayıs 2016 Çarşamba 18:06

Türkiye Makaralı Yay Kadın Milli Takımı finale çıktı.

Türkiye Makaralı Yay Kadın Milli Takımı, Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda finale yükseldi.

İngiltere'nin Nottingham kentinde devam eden şampiyonanın 2. gününde, 8 kategoride müsabakalar yapıldı.

Yeşim Bostan, Evrim Sağlam ve Ayşe Bera Süzer'den oluşan Türkiye Makaralı Yay Kadın Milli Takımı, ilk turda Belçika'yı 222-217, çeyrek finalde ise Danimarka'yı 218-212 yenerek son 4'e kaldı. Hollanda ile yaptığı karşılaşmadan da 222-220 galip ayrılan Makaralı Yay Kadın Milli Takımı, finalde Rusya'nın rakibi oldu. İki takım arasındaki altın madalya mücadelesi 28 Mayıs'ta yapılacak.

Fatih Bozlar, Mete Gazoz, Yağız Yılmaz'dan oluşan Olimpik Yay Erkek Milli Takımı ise Danimarka'yı 6-0 ile geçerek çeyrek finalde Büyük Britanya'nın rakibi oldu. Emre Çömez, Demir Elmaağaçlı, Samet Can Yakalı'dan oluşan Makaralı Yay Erkek Milli Takımı da Almanya'yı 230-220 mağlup ederek çeyrek finalde Danimarka ile eşleşti. Fakat iki takım da çeyrek finalde rakiplerine yenilerek şampiyonanın dışında kaldı.

Yasemin Ecem Anagöz, Aybüke Aktuna, Gülnaz Büşranur Coşkun'dan oluşan Olimpik Yay Kadın Milli Takımı ise ilk turda Hollanda'yı 5-4 yendi. Gürcistan ile yaptığı müsabakayı aynı skorla kaybeden takım, çeyrek finalde organizasyona veda etti.

Erkekler olimpik yay kategorisinde yarışan Mete Gazoz, ilk 2 turu "bay" geçti. Aynı kategorideki isimlerden Yağız Yılmaz ikinci, Fatih Bozlar ise ilk turda elendi.

Erkekler makaralı yayda Samet Can Yakalı, İrlandalı Darrel Wilson'ı 144-141 yenerek 3. turda, Fransız Sebastien Peineau ile eşleşti. Belçikalı Enzo Ackx'i 144-142 mağlup eden Emre Çömez ise 3. turda, Büyük Britanyalı Adam Ravenscroft ile karşılaşacak. Aynı kategorideki Demir Elmaağaçlı ise 2. turda şampiyonanın dışında kaldı.

Kadınlar olimpik yayda yarışan Aybüke Aktuna, 2. turda karşılaştığı Gürcü Kristine Esebua'yı 6-4 yendi. Aybüke, 3. turda Ukraynalı Veronika Marchenko ile mücadele edecek. İlk 2 turu maç yapmadan geçen Gülnaz Coşkun ile Yasemin Ecem Anagöz de ilk karşılaşmalarını 26 Mayıs Perşembe günü yapacak.

Kadınlar makaralı yayda Evrim Sağlam, Yeşim Bostan ve Ayşe Bera Süzer, 2. tur maçlarına yarın çıkacak.

Sıradaki Haber
Bilardoda 2. etap tamamlandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz