Diğer Sporlar

Okçular salon sezonunu açıyor

06 Aralık 2016 Salı 16:58 - Son Güncelleme 06 Aralık 2016 Salı 14:00

Salon Federasyon Kupası, 8-11 Aralık'ta Samsun'da gerçekleştirilecek.

Okçulukta 2016-2017 sezonunun ilk salon müsabakası olan Salon Federasyon Kupası, Samsun'un ev sahipliğinde yapılacak.

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından, Samsun TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde, 8-11 Aralık tarihlerinde, gençler ve büyüklerde düzenlenecek kupa, 2017 Salon Türkiye Şampiyonası öncesi ön eleme niteliği taşıyacak.

Sıralama atışlarında kategorilerine göre ilk 32'de yer alan sporcular, Türkiye Şampiyonası'na katılabilecek. Türkiye Şampiyonası'na katılmayı amaçlayan 1996 doğumlu sporcuların, kupada büyükler kategorisinde yarışması gerekecek.

Konuyla ilgili AA'ya açıklamada bulunan Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, "Kupa, bugüne kadarki en yüksek katılımla gerçekleşecek. Rekor katılım hepimizi mutlu etti. Bu yıl kupada 762 sporcu mücadele edecek" dedi.

Kupanın özel bir önem taşıdığını dile getiren Topaloğlu, "Mart ayında yapılacak Avrupa Salon Şampiyonası'nda yarışacak milli takımın seçmesini de burada yapacağız. Yaklaşık 1000 kişilik bir okçuluk topluluğu Samsun'da olacak. Bu Samsun için de iyi bir hareket oluyor. Samsun'da okçuluğa ilgi oldukça iyi ama kupayı her yıl orada yapmamızın asıl sebebi, bu kadar sporcuya alabilecek bir tesisi olması" diye konuştu.

Topaloğlu, yüksek katılımın, Türk okçuluğunun geldiği noktayı gösterdiğini belirterek, tüm sporculara başarılar diledi.

Sıradaki Haber
Okçulukta başkanlık seçimi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz