Diğer Sporlar

Tüfeğin sesinden korkarken Türkiye şampiyonu oldu

08 Temmuz 2016 Cuma 12:56 - Son Güncelleme 08 Temmuz 2016 Cuma 10:07

Tüfeğin sesinden korkan Rümeysa, atıcılıkta Türkiye şampiyonluğu elde etti.

Kahramanmaraş'ta trap takımı sporcusu Rümeysa Pelin Kaya, tüfeğin sesinden korkarak yaptığı antrenmanlar sonucunda genç kızlarda Türkiye şampiyonu oldu.

Beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesiyle iki yıl önce başladığını trap sporunda ilk zamanlar antrenmanlarda tüfeğin sesinden korkan Rümeysa Pelin Kaya, zamanla bu fobisini yendi.

Azmi ve yeteneğiyle dikkati çeken genç sporcu, Türkiye Atıcılık Federasyonu tarafından 13-15 Mayıs'ta Mersin'in Erdemli ilçesinde gerçekleştirilen Trap Türkiye Şampiyonası'nda genç kızlarda Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

Haftanın dört günü Hanefi Mahçiçek Trap Atış Sahası'nda antrenmanları sürdüren 16 yaşındaki Rümeysa Pelin Kaya, milli sporcu olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaya, AA'ya yaptığı açıklamada, iki yıl önce başladığı trap sporunda 8 ay boyunca eğitim aldıktan sonra tüfeği söküp çıkarmasını öğrendiğini söyledi.

Antrenörlerinin kendilerine atışlar yaptırdığını dile getiren Kaya, "İlk atış yaptığımda tüfeğin sesinden çok korktum. Tepmesi ve sesi gerçekten çok korkutucuydu. Daha sonra bu korkumu yendim. Antrenmanları sürdürdüm ve Mersin'deki Türkiye Şampiyonası'nda ilk seri kötü attım. Sonrası serilerde güzel skor çıkardım ve 75 plakta 65 vurdum ve Türkiye birincisi oldum."

Milli atıcı Safiye Saratürk'ü örnek aldığını kaydeden Kaya, "Safiye abla gibi milli bir sporcu olmak istiyorum. Burada bazen Safiye ablayla antrenman yapma imkanı buluyoruz. Bizlere her türlü konuda yardımcı oluyor." şeklinde görüşlerini aktardı.

Türkiye'yi temsil edecek bir sporcu haline geldi

Trap antrenörü Osman Kılçul da Rümeysa Pelin Kaya'nın ilk atış yaptırıldığında çok büyük korku yaşadığını bildirdi.

Kaya'nın spora başladığı ilk yıllarda hem fiziksel hem de yaş olarak küçük olduğunu anlatan Kılçul, şu ifadeleri kullandı:

"İlk geldiklerinde tüfekleri yerinden oynatmada bile zorluk çekiyordu. Deneme amaçlı gelen çocuklarımıza atış yaptırırız. Pelin geldi ve 'ben atış yapmasam, korkuyorum.' demişti. Geçen iki yıl içerisinde kendisini hem fiziksel hem de zihinsel olarak geliştirdi. Rümeysa Pelin Kaya'nın bundan sonraki dönemde Türkiye'yi yurt dışında gururla temsil edecek bir sporcu haline geleceğine inanıyorum."

Sıradaki Haber
Hedef 2020 Olimpiyatları
Yükleniyor lütfen bekleyiniz