Diğer Sporlar

Bilet parasını ceplerinden ödeyip ülke hentbolunu kurtardılar

25 Ekim 2016 Salı 18:14 - Son Güncelleme 25 Ekim 2016 Salı 16:19

Bosna Hersek A Milli Takımı, 5 yıllık men cezasından son anda kurtarıldı.

2018 Avrupa Hentbol Şampiyonası elemelerinde İspanya ile deplasmanda oynayacakları maç için bu ülkeye gitmesi gereken Bosna Hersek A Milli Takımı'nın uçak biletlerini ödeyen teknik direktör ve genel sekreter, ülke federasyonunu yüklü bir cezadan, takımı da men edilmekten kurtardı.

Bosna Hersek A Milli Hentbol Takımı Teknik Direktörü Bilal Suman, AA'ya yaptığı açıklamada, milli takım heyetinin İspanya seyahati için gerekli yaklaşık 13 bin avronun bu sabah (25.10.2016) yerel saatle 8.30'a kadar ilgili şirketin hesabına yatırılması gerektiğini anımsatarak, "Eğer o deplasmana gidemeseydik üç gün içinde federasyonun kapısına kilidi de vururduk" diye konuştu.

İspanya'ya gidemedikleri takdirde federasyona 50 bin avro para cezası verileceğini, milli takımın ise muhtemelen tüm şampiyonalardan beş yıl boyunca men edileceğini vurgulayan Suman, "O zaman ülke liginin de oynanmasının bir anlamı kalmayacaktı. Nihayetinde ben ve Hentbol Federasyonu Genel Sekreteri Smajo Karacic cebimizden bu parayı ödedik" ifadelerini kullandı.

Suman, bir ülke milli takımının bu şekilde yönetilmemesi gerektiğine işaret ederek, bu takımın, sponsorların değil, tüm ülkenin milli takımı olduğunu kaydetti.

Milli takım için verdikleri parayı geri almanın değil, devletin kendi milli takımına bakışının önemli olduğunu ifade eden Suman, devletin ilgili kurumlarının ülkenin hentbol takımına destek olması adına artık bir şeyler yapılması gerektiğini belirtti.

Suman, gelinen noktadan dolayı hayal kırıklığı içinde olduğunu ancak hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini dile getirerek, "Milli takımın işleyişi konusunda yeni temeller atmaya çalışıyoruz. Bu konuda bize yardım etmeye hazır insanlar bulduk. Biz bunu kişisel ilişkilerimiz sayesinde yaptık. Devletin desteği gerek. Bu bizim özel milli takımımız değil." şeklinde konuştu.

27 Ekim'de Saraybosna'da toplanacak Bosna Hersek A Milli Hentbol Takımı, 2 Kasım'da deplasmanda İspanya ile karşılaşacak.

Sıradaki Haber
Hentbolda Eyuboğlu yeniden başkan
Yükleniyor lütfen bekleyiniz